DALA INVITATIONAL 23 BLE EN SUKSESS

Dala Invitational 2023

Tanken om en litt større Cup har lenge kvernet rundt i hodet på undertegnede. Da Jenteløftet ble en realitet våren 2023 med påfølgende jentekamper samme helg var det kort vei imellom tanke og gjennomføring.

April 2023 så de første planene dagens lys og en aktiv periode for å se omfang og behov startet umiddelbart. Lite skal overlates til tilfeldighetene hvis vi først skal arrangere noe. Dialog med klubber startet, og stadig flere tegnet seg på «deltagerlisten». En Pre-Season Cup i Innlandet er gøy og responsen var lik fra lagene i OABR som hos oss i IBR, det er gøy å møte andre lag enn vi gjør til vanlig.

Deltagerlisten på jentesiden fylles relativt raskt opp og allerede før sommerferien er mye på plass. Dommere ble også landet tidlig og vi følte oss stadig tryggere på at dette kom til å bli et veldig bra arrangement. Oppstart for våre J13 og G15 lag skulle også være med å lande de siste brikkene for gjennomføring i form av solide dugnadslister og lodd-premier. J13-foresatte visste jeg hva kunne by på (ja, solid hver eneste gang jeg spør om noe), men nå skulle også G15 gjengen få skinne. Det skulle vise seg at flere av mødrene faktisk synes Cup er morsommere enn egne sønner 😊

Fredag 29. rett etter skoletid tropper store deler av J13 laget vårt opp i hallen for vant-rigg.  Det er helt tydelig at det er flere som gleder seg til Cup på hjemmebane. Vinnertrofeet blir også vist frem for første gang og det lyste i øynene til flere av jentene. Den måtte bare bli igjen, og sannelig skulle den bli det også (mer om det senere). Noen timer senere på kvelden er hallen ferdig rigget til innrykk lørdag morgen.

Også vår utstyrslrverandør Norsk Bandysport var på plass denne helga. Med full lastet bil og henger stilte Morten Finstad opp med flott salgsstand i hallen. 

Lørdag 30., oppmøte 08.30! Kaffemaskina og vaffelpressa har gått en drøy time, Morten fra Norsk Bandysport har «flyttet» inn og dugnadsgjengen renner inn døra. Jentene virker gira og fokuserte. Smilene sitter løst og vi er klare for duell presis kl.09.30. Ja, for disse dagene er ikke lagt opp med slakk strikk. Her må kampene skli og dommerne holde tidsplanen hvis det ikke skal vi sene nattetimer før aktuelle finaler.

Lillehammer i første match. Laget som alltid inviteres først og som alltid stiller opp, like blide uansett resultat. En herlig gjeng som stadig tar steg og som oser innebandy-glede (gøy med flere lag fra egen Region). Kamper blir aldri spennende da våre jenter går ut i 100 og tar ledelsen etter noen få sekunder. Vi klarer å trykke på med tre fulle rekker og leverer en solid innsats. Flere tegner seg også på scoringslista.

En lang dag åpner med en god pause mellom 1. og 2. kamp. Tid til å investere i nytt utstyr, teste skuddstyrke og ikke minst se på mye innebandy. Kort oppsummert gjennom hele turneringen både på jente- og guttesiden er at det er veldig mange jevne kamper. Gøy å se at vi treffer såpass godt på nivå i våre invitasjoner.

Kamp nr. 2 for dagen og Østensjø/MASK står på motsatt banehalvdel. Coach har selvfølgelig sett litt på diverse resultatlister fra OABR og sett at dette er et lag som har åpnet relativt godt i Regionscupen i OABR. Det blir en jevn affære der vi til slutt trekker det berømte lengste strået etter en spillemessig fra vår side litt knotete kamp uten veldig god struktur.

Etter nok en pause med vafler, pølser og lodd venter Nittedal 2/Blå. Etter en litt trå start finner vi tilbake til grunnspillet vårt og får satt litt bevegelse på spillet vårt igjen. En relativt jevn kamp som vi kontrollerer inn til 4-1 seier. Jentene begynner å lukte sagmugg (finale).

Etter en ny pause og litt dialog med alltid så hyggelige lagleder Kjersti på Nittedal-benken blir vi enige om at Nittedal kan få slå sammen lagene sine å mønstre tre rekker i vår endre kamp mot Nittedal 1/Rød. Cup er trening og vi ønsker best mulig matching uansett hvor og når. For som vi prøver å prente inn i jentene, det handler ikke om resultat, men om utvikling. To lag med tre fulle rekker (finnes vel neppe mange andre lag med den bredden) mønstrer Fagerlundhallen for fullt trøkk. Nok en kamp hvor vi etter hvert får satt litt trykk og bevegelse som igjen ender med 4-1 seier til våre håpefulle.

Nå begynner jentene for alvor å lese tabell og snakke om finale. Trenerteamet jobber med fokus og klarer og få jentene til å finne spillet. Vi vet at om vi finner spillet vårt er vi vanskelig å hamle opp med. Råholt (for dagen med noen leiesoldater fra Ull/Kisa) er dagens siste motstander og vi er forberedt på et jevnt oppgjør med laget som på lik linje med oss enda ikke hadde tapt for dagen. Vi blir enige om noen enkle grunnprinsipper og viktigheten av å ikke gi rom for skarpskyttere. Kampplanen lykkes meget godt og vi slipper ikke gassen før det står 5-1 på tavla.

5 kamper, 5 seiere og finale på hjemmebane. 29 scorede (flest) og 4 innslupne (færrest) viser at vi begynner å bli et solid kollektiv. Finalen blir en ren kopi av dagens siste gruppespill-match mot Råholt. Kan de ha spart litt krutt til finalen?

Finalen blir mer jevnspilt enn i gruppespillet. Vi sliter med å sette sjansene våre og Råholt skaper flere gode sjanser når vi ikke klarer å stå høyt nok i presset vårt. Vi klarer å justere inn press, får vingene til å doble hjem i nøkkelsituasjoner og flytter mer og mer på beina. Vi leder tidlig, men pulsen stiger nok hos flere enn lagledere når Råholt reduserer til 2-1 mot slutten av kampen. En time-out og en litt beroligende prat samler jentene som gjør en siste kraftanstrengelse for dagen. Vi øker til 3-1 og tar hjem seieren! Sjelden har jeg sett et gladere kollektiv som viser at innebandyen gror godt i Brumunddal om dagen. En treningstropp på 25 jenter viser en enorm bredde som vi skal nyte godt av i sesongen og årene fremover.

-C-

KLASSE G15 – Søndag 01.10.23
Søndag var det guttas tur til å krige på. G15 med noen innleide G13 spillere skulle prøve å kopiere jentenes suksess fra dagen før. En innbitt gjeng mønstrer hallen søndag morgen.

Ottestad er dagens første motstander. Et lag som matchet gutta våre godt forrige sesong og som kanskje på forhånd var sett på som en outsider til trofeet. Gutta åpner godt og vinner 6-3 etter en fartsfylt kamp.

Dagens andre motstander er Gausdal. Et fysisk robust lag som skulle vise seg å bli vanskelig å slå denne dagen. Gutta blir litt små i duellene og klarer ikke å flytte beina fort nok. Kampen ender 3-1 til Gausdal til stor fortvilelse fra gutta. Skal finalen glippe allerede?

Kamp 3 og gjestene i blått fra Ski står på motsatt banehalvdel. Et lag Brumunddal aldri har møtt tidligere. Flere av gutta er gira på å revansjere forrige kamp og trykker på fra start. God kontroll og seier 4-1 blir status ved kampslutt. Lukter det fortsatt finale…?

Råholt, match 4. Sønnen til coach-Halvorsen i Råholt-buret. For en anledning til å vise seg frem. Flere stilte spørsmålet før første duell, hvem heier Coach egentlig på? Tror vi trygt kan si Halvorsen er glad i sønnen sin, men i klubbsammenheng elsker han Brumunddal. 😊 En relativt jevn kamp ender 5-3 til Brumunddal og nå er finale plutselig veldig innen rekkevidde.

Før dagens siste gruppespills match er det tydelig at Gausdal allerede har sikret seg den første finalebilletten. Hvem som blir motstander, skal avgjøres mot Lillehammer. For en dramaturgi. Kampen starter godt for Dala-gutta som tar tidlig ledelsen. Det skal dog dessverre bli jevnere enn ønskelig. 1-0 blir til 1-1 før Dala igjen tar ledelsen 2-1. Skal vi klare å stenge igjen å sikre finale? Nei, dessverre girer Lillehammer litt om og gutta begynner å slurve. Dagens siste match ender 2-4 og Lillehammer kan juble for finale mens våre gutter går slukøret inn i garderoben.

Selv om eget lag er ferdig for dagen skal en finale spilles. På slaget 18.30 (som dagen før), spot on på tidsskjemaet går første duell mellom Gausdal og Lillehammer. En jevnspilt finale som Gausdal tar tak i fra første bytt og tar tidlig ledelsen. De øker og kontrollerer store deler av de 30 minuttene som spilles og selv med en redusering virker seieren aldri veldig truet. 3-1 og vi gratulerer Gausdal G15 med seier i DI23!

Sist, men ikke minst, takk til suverene dommere fra Lillehammer og Brumunddal denne helga! Uten dere er det faktisk ikke mulig å spille kamper. Dere viser dere tilliten verdig og begynner å bli meget stødige (Ole Stian fortjener også ros, men han har alltid vært stødig 😊).

Vi runder av helgen ca. kl.20 søndag kveld etter nærmere 26 timer med forberedelser og innebandy i helgen. Noen nøkkeltall fra helgen;

2000 solgte lodd

200 pølser ut av kokeren

200 enheter med brus

180 kaffekopper

100 vafler

70 sjokolader

I tillegg til at en del supporterutstyr fant veien ut av kiosken denne helga! Vi som klubb kommer til å være synlig i tiden fremover.

Sist ønsker jeg å takke alle foresatte og frivillige som bidro til å gjøre denne turneringen mulig. Det tenkes allerede tanker om DI24, men før det jobbes det med Jenteløftet 2024!

Heia Brumunddal IBK!   

-C-

 

 

 

                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

                                                        

 

Comments are closed.