A-laget vant den viktige seriefinalen.

Tid for årets første og muligens viktigste kamp. Med Seier over Lillehammer ville målet om seier i 2. divisjon være et steg nærmere. Vi hadde 2 seiere borte og en uavgjort hjemme mot Lillehammer før dagens kamp.

BIBK-LIBK-10
Kjell Gunnar Opseth (t.h. i bilde) starter ballet da han setter inn 1-0.

2.div Herre: Brumunddal IBK – Lillehammer IBK 7-1 (3-0)(2-0)(2-1)

Etter mye juleribbe og lite trening tar vi ut sesongens største tropp. Vi stiller med 2 keepere og 14 mann utpå. Vi så på torsdagstreninga at formen til gutta ikke var mye å skryte av, derfor starter vi med 3 løpsrekker og 2 backrekker. Vi tenkte at heller ikke Lillehammer hadde trent mye i Jula så da satset vi på å løpe dem i senk.

Vi hadde tenkt å se an hvem av keeperne som skulle starte, men Terje Dahl som har slitt med ryggen måtte kaste inn håndkle allerede under oppvarming.  Da blir valget enkelt, Morten Lien som hadde en knallbra trening på torsdag kneler i mål. Lars Johan Bakkerud og Cato Ødegård danner et backpar, Tom Richard Hovde og nyærvervelsen Arya Dehnavi det andre. Sindre Smedstad Pedersen startet på benken. Vi setter sammen et par nye løperrekker som vi tror kan bli ganske spennende (og en gammel-oppbrukt en).

-Richard Alfstad, Brage Holmstrøm og Christian Andersen (ikke den spennende rekka)
-Hans Iver Frydenlund, Martin K. Bjørke og Fredrik Nordhagen.
-Kjell Gunnar G. Opseth, Geir Olav Brattberg og John Amund Hansen.

1. Periode.

Lillehammer stilte med kun 9 utespillere så vi satset på å kjøre stort tempo fra start. Vi setter tidlig et stort press og alle rekkene spiller bra innebandy, Lillehammer forsvarer seg godt og vi må vente til 8:15 før den første sitter. Lars Bakkerud fyrer et av mange skudd i denne kampen, keeper redder men på returen er Captain Fantastic Kjell Gunnar og setter sin første for året og 1 – 0 til Dala. Litt over et minutt senere er det nok en gang Bakkerud som skal assistere, denne gangen er det ikke et skudd men en perfekt pasning fra eget mål gjennom til Richard som har startet løpet inn foran mål. Han for en bitte liten touch på ballen som smyger seg forbi keeper og 2 – 0 til oss etter 9:58. Vi fortsetter det gode spillet, alle rekkene produserer sjanser men vi får ikke inn den før 18:33. Richard tar med ballen bak mål spiller frem til Christian som skyter stang-stang-mål. 3 – 0 etter en strålende periode der vi vinner skuddstatistikken med 6 – 1.

BIBK-LIBK-15
Fredrik Nordhagen hadde en meget god kamp og satte inn to av kveldens mål.

2. Periode.

Cato tar en periode på benken og Sindre kommer inn på plassen. Ellers er vi enige om å fortsette som før og passe på at Lillehammer ikke kommer inn i kampen igjen.

Denne perioden blir jevnere enn den første. Lillehammer kommer til mange flere sjanser og det er kun Morten Lien som har en kjempe kamp i mål som gjør at det ikke blir mål til Lillehammer i denne perioden. Vi spiller ikke så bra som i første periode, virker som vi er mer opptatt av å score mål sjøl enn å spille innebandy som et lag. Det tar 11:27 før Jonna setter periodens første, nok en gang assistert av Lars Johan Bakkerud. Jonna rekker også en salto til publikums store begeistring. Under ett minutt senere er det Fredrik sin tur til å sette en støkk i gamle lagkamerater. Uten assist og 5 – 0 i en periode der vi vinner skuddstatistikken 11 – 7.

3. Periode.

Tom Richard starter denne perioden på benken mens Cato kommer inn igjen. Ellers ingen forandringer.

Fokus i pausa er at vi ikke skal slippe inn mål og bygge opp spillet bakfra. Denne perioden virker det som om det er vi som ligger under og ikke Lillehammer. Vi stresser og slår bort ballen unødvendig, vi ble enige om å bygge opp spillet og bruke god tid men det gjør vi ikke. Lillehammer presser også mye mer nå og gjør det vanskelig for oss. Det går slik som det må gå, Lillehammer får flere sjanser og til slutt sitter den. Er det Cato som er sur fordi han ble benka i forrige periode eller er det vi som ligger for langt unna spillerne våre? Uansett ballen spretter i benet til Cato og forbi en sjanseløs Lien og 5 – 1 på tavla i etter 5:19 av 3. periode. Spillet vårt tar seg opp etter denne scoringa og vi setter dagens 6. etter 10:40. Nok en gang Fredrik uten assist og han blir dermed kampens eneste 2. måls scorer.

BIBK-LIBK-27
Arya Dehnavi (t.v.) fikk sin debut for dala mandag, og satte inn kveldens siste mål

Kampen dabber litt av etter dette, publikum krever underholdning men det blir ikke fler mål eller mer action før banas største og sterkeste kar byr opp til dans, 2 min før slutt. Jonna  får en dytt over vantet av en Lillehammer spiller som får 2X10 min for usportslig.  Jonna er ikke fornøyd med denne straffen og gir en liten karamell tilbake + en passe dose utskjelling til spilleren. Dommeren trekker rett opp det røde kortet og matchstraff 1 som betyr at Jonna er ute resten av kampen. Dvs 1 min og 52 sekunder. Resten av kampen spilles da 4 mot 4, og etter 59:20 er det debutanten med nr 92 Arya Dehnavi som alene med keeper ikke gjør noen feil og setter den kaldt og rolig til sluttresultatet 7 – 1. Skuddstatistikk i 3. periode ble 9 – 3.

Vi takker Lillehammer og 2 gode Elverumsdommere for kampen.

Kampens pluss:

– Vi spiller en knallbra første periode med bare 1 skudd mot eget mål.
– Samtlige riddere hadde en bra kamp.
– Klarer (nesten) å holde tett bakover, måtte et selvmål til for å overliste oss.
– Vi vant skuddstatistikken 26 – 11.

Kampens minus:

– Klarer ikke å holde et jevnt bra nivå i alle periodene.
– Litt for dårlig uttelling i forhold til sjanser.

3 stjerner: Fredrik og Bakkerud for sine 3 poeng.
2 stjerner: Hele laget. En meget god kamp av samtlige Riddere.
1 stjerne: Terje – fordi han prøvde.

Kampens poengplukkere: Lars Johan Bakkerud 0+3, Fredrik Nordhagen 2+1, Richard Alfstad 1+1,Christian Andersen 1+1, Kjell Gunnar Opseth 1+0, John Amund Hansen 1+0, Arya Dehnavi 1+0.

TABELL 2.div herre 2012/2013 (Ajour pr.08/01/2013)