A-laget tok sin tredje strake seier

Mandag barket Brumunddal og Elverum sammen i Fagerlundhallen. Det skulle vise seg å bli svært så gjevnt, men våre herrer viser karakter og avslutter kampen forrykende, og drar dermed i land en 8-5 seier.

Sindre var en viktig faktor i dagens seier, og bidro i tillegg med sitt første mål for klubben siden 2005.

2.Div Herre: Brumunddal IBK – Elverum IBK 8-5 (2-1) (2-3) (4-1)

Mandag var det igjen klart for kamp i Fagerlundhallen. Denne gangen fikk vi besøk fra de dypeskoger, og Elverum. Vi på vår side har hatt en eventyrlig start på sesongen, og kommer fra en meget sterkt seier mot Ajer. Elverum begynte sin sesong noe tyngre, ved å tape hele 2-13 hjemme for Lillehammer sist uke. Derfor ventet vi ett lag som var ute etter å reise kjærringa!

Fokus før kamp var hvertfall at vi ikke skulle undervurdere Elverum, oppgjør fra tidligere år tilsier jo at dette blir tøffe og tette kamper, i dag skulle ikke bli noe unntak.

1. Periode (2-1):
Det er tidlig klart at Elverum har tenkt å satse på kontringer i denne kampen. De ligger meget kompakt og godt i forsvar og kontrer lynhurtig slik vi kjenner dem fra tidligere år. De følger planen sin bra og kontrer inn det første målet etter 1.48. Brumunddal prøver å spille rundt forsvaret men det blir tidlig klart at Elverum ikke har tenkt å gjøre dette lett for oss.
Vi har til tider bra spill, men dette ligner ikke på det vi har prestert i de 2 tidligere kampene våre. Vi må vente helt til 10.03 før Brage slår en flott pasning til Geir Olav som står foran mål med 3 Elverum spillere rundt seg, han klinker til på direkten og setter den inn. En flott prestasjon av begge to.

Kampen fortsetter i samme spor med sjanser til begge lag, det eneste nevneverdige som skjer er Brages mål etter 13.17. På vanlig Brage-vis stjeler han ballen bakfra fra en Elverumspiller og setter den i lengste. (eller korteste, husker ikke helt). Perioden ender 2 – 1 til oss men det kunne fort ha vært motsatt.
Skudd statestikk 4-4.

2. Periode (1-3):
Ingen av Brumunddølene er fornøyd med 1. periode, begge rekkene mangler innsats og presisjon og tar dårlige valg i mange situasjoner. Vi bytter inn Maller for Martin for å få litt forandring i rekke 1, ellers forsetter vi som før. Pausepraten har tydelig hjulpet for etter 20.44 setter Brage en til med assist av Christian. 3.24 minutter ut i perioden er det Brage som serverer til Richard og 4 – 1 ledelse til Dala. Vi tenker nok at nå skal det løsne for fullt og at dette skal vi vinne med mange mål. Sånn ble det ikke! Plutselig er det Skogvokterne som tar full kontroll over kampen. Selv om det er sjanser til begge lag er det nå vokterne som setter inn reduseringer etter 24.36, 26.02 og 39.31. 4 -4 og like langt. Den desidert dårligste perioden i Brumunddal IBK sin historie. På et av målene er det 1 Elverum spiller mot 4 Dala spillere, likevel setter han inn ballen bak Lien. Utrolig dårlig forsvarsspill og vi merker nå at nervene begynner å komme i det 2. periode er slutt. Vi vinner skudd statestikken 14-9.

forsvar1-liten

3. Periode:
Vi trenger forandringer og setter inn Fredrik på back istedenfor Cato, og Martin inn igjen mens Hansi går ut. Terje tar 3. periode i mål. Presisjon, roe ned huggu å spille slik som vi vet vi kan, er stikkordene i pausen.
Kampen fortsetter i samme spor som før pause. Vi holder hodet kaldt og presser på, det samme gjør Elverum og det skjer ikke noe spesielt før 47.29. Brage har en duell med en Skogvokter ved vantet, han holder kølla til Brage, mens Brage dytter til spilleren for å få igjen kølla. Dommeren mener Brage er i overkant hardhendt og kampens første utvisning kommer til Brumunddal. Det er rekke 1 som spiller i undertall og endelig er det full skjerpings og kampmoralen er tilbake. Vi rir av utvisningen mesterlig og i spill 5 mot 5 er nok en gang vi som skal gå i ledelsen.

Byttene vi gjorde i pause betaler seg, etter 52.10 er det Fredrik som fyrer av en kanon assistert av Martin og 5 – 4 til oss. 46 sekunder senere er det en av Elverum sine spillere som kan slappe av i 2 minutter dessverre for han må han utpå igjen etter bare 1 minutt og 48 sekunder. Da er det bekkene på rekke 2 som har lyst til å være med på moroa. Christan sentrer til Sindre som fyrer av fra midten og med bra bevegelser foran mål står det 6 – 4 til oss. Dagens flotteste og kanskje viktigste scoring.

Igjen tenker nok vi at vi har vunnet kampen, for under 1 minutt senere er det 6 -5 og nok engang stor spenning i kampen. Men 2 av dagens beste spillere har ikke tenkt å la dette vare lenge. Christian med nok en assist og Brage med nok et mål og 7 – 5 til oss. Nå er det en periode der vi nok en gang mister konsentrasjon og har mange dårlig pasninger i egen sone. Vi mister ballen i upressa situasjoner der vi burde ha spilt trygt og sikret seieren. Elverum presser også veldig hardt i denne perioden men vi gjør det vanskelig for oss selv.

Elverum tar en Time Out når det gjenstår 1 minutt og 5 sekunder av kampen, vi har kun fokus på å holde hodet kaldt det siste minuttet og ikke ta noen sjanser. Dette fikser vi greit.

Helt på slutten av kampen er det Tom Richard Hovde som nå har spilt de siste 10 av 3. perioden (og sin første 2. div kamp for sesongen) som har lyst til å vise seg frem. Fra presset posisjon nesten ved eget mål slår han en høy lang ball til Richard som ligger og lurer bak bekken. Bekken til Elverum gjør en feilvurdering og ballen lander i fanget til Richard og alene med keeper går den via keeper og triller stille og rolig over målstreken 11 sekunder før slutt. Både assist og mål av Richard `ene.  8 – 5 og Brumunddal sine 3. strake seier er et faktum.

Vi takker Elverum for en meget tett og tøff kamp, akkurat slik som vi hadde forventet. Vi må nok også innse at denne kampen like gjerne kunne ha tippet den andre veien hvis Elverum hadde hatt litt mer marginer på sin side. Vi gleder oss til neste kamp.

richard2-liten

Kampens pluss:
– Ikke så veldig mye. Vi vinner på en dårlig dag og vi greier å snu kampen igjen etter at Elverum tar initiativet i 2. perioden og henter inn forspranget. – Alle 6 som spiller på rekke 2 får poeng i dag.

Kampen minus:
– Rekke 1 som har vært klart best de 2 første kampene sliter både offensivt og defensivt. – Vi jobber ikke like hard som vi har gjort før i år, mangler presisjon i store deler av kampen og vi tar dårlige valg hele kampen i gjennom. – Har en 3 måls ledelse halvveis som vi mister (det samme skjedde mot Lillehammer).
– Gir ikke keeperne våre nok hjelp i forsvar.

3 stjerner:
Ingen får 3 stjerner i dag, for mye dårlige valg selv blant de som var best.

2 stjerner:
Brage, 2 mål og 3 assist (trekker en stjerne for utvisningen)

1 stjerne:
Christian Andersen 2 mål og en assist. Sindre Smedstad Pedersen, et kjempe mål fra bekk posisjon og full kontroll på det defensive kampen igjennom.

Laget:
Målvakt: Morten Lien
1.Rekka: Martin Korpberget Bjørke (0+1), Kjell Gunnar Opseth, Hans Iver Frydenlund, Lars Johan Bakkerud, Cato Ødegård.
2.Rekka: Brage Holmstrøm (2+3), Richard Alfstad (2+0), Geir Olav Bratberg (1+0), Christian Andersen (1+2), Sindre Smestad Pedersen (1+0).

Benken: Terje Dahl (Spilte siste 20 for Morten), Magnus Maller (Spilte siste 40 for K.B.), Fredrik Nordhagen (spilte ca halve kampen), Tom Richard Hovde (Spilte siste 7 for Christian)