A-laget tar juleferie på topp av tabellen.

Mandag barket nabolagene Brumunddal og Ajer sammen til det som har blitt ett nytt og spennende byderby. Det så lenge ut som om våre menn skulle dra seieren greit i havn, men med Ajers sluttspurt ble det en triller avsluttning på kampe, som endte 5-4.

Brumunddal-ajer-4-2
Vår sisteskanse, Terje Dahl, hadde en leverte en meget solid kamp mot Ajer.

2.div Herre: Brumunddal IBK – Ajer IBK 5-4 (2-0)(1-2)(2-2)

Tid for ny kamp og denne gangen var det en ny hjemmekamp mot Ajer som sto for tur. Forrige oppgjør mot Ajer ble en meget jevn kamp der vi til slutt fikk med oss 2 poeng og vant 4 -2.

Også i denne kampen er det flere forfall, Geir, Tom Richard og Martin sliter med sykdom/skader, mens Maller er på kurs med gevær. I tillegg er Kjella på inspeksjon på fødestua så vi er kun 9 utpå spillere fra start.

Vi starter da med Terje Dahl i mål. Lars Johan Bakkerud, Cato Ødegård og Sindre Smedstad Pedersen rullerer på back. Rekke 1: Richard Alfstad, Brage Holmstrøm og Christian Andersen. Rekke 2: (Nok en gang nykomponert) Hans Iver Frydenlund, John Amund Hansen og Fredrik Nordhagen.

1. Periode.

Forrige kamp mot Ajer hadde vi for stor respekt og vi ble stort sett liggende i forsvar hele den første perioden. Dette hadde vi bestemt at ikke skulle skje i dag. Vi ligger veldig solid i forsvar i hele den første perioden i tillegg til at vi skaper mye og har også veldig bra angrepsspill i begge rekker. Særlig den nykomponerte rekke 2 spiller meget bra med høy fart og skaper mye i 1. periode. Det er allikevel Ajer som skal sette kveldens første, etter 3 minutters spill. En Ajer spiller tar med seg ballen fra midten, han har Bakkerud i ryggen og får da en vanlig liten kjærlighets dytt fra Bakkerud men dommeren roper fordel.

Ajer spilleren fortsetter mot mål og det ender med at han tråkker på hånda til Terje, sparker ballen i mål og ligger i målfeltet. Den ene dommeren dømmer mål den andre frislag. Det kommer noen spede protester fra Brumunddal, men begge lag tusler mot midten legger ballen klar til duell og venter på signal fra dommeren. Dommerne blåser riktig nok i fløyta men kaller til seg kapteinene på begge lag. Etter litt frem og tilbake blir det dømt frislag til Ajer og fortsatt 0 – 0. Ajer er lite fornøyd med avgjørelsen mens Brumunddølene smiler lurt i skjegget.

Kampen fortsetter med mye bra spill fra begge lag og det bølger frem og tilbake slik det skal. Etter 14.24 skal den endelig sitte for oss. Fredrik skyter på mål, keeper redder men på returen er 17 år gamle Jonna. Imponerende mål men blekner i forhold til feiringa, Jonna hyler som en gal, løper til midtlinja og tar en salto med skru. 1 – 0 til Dala.
18.05 sitter den igjen, Richard sentrer til Christian inne ved vantet, han kjæler litt med ballen før han setter den kontant nede ved stanga. 2 – 0 til Dala og det holder seg til pause.

2. Periode

Kjella er på plass og han går inn i rekke 1 sammen med Sindre som back. Ellers fortsetter vi slik som før. Kampen fortsetter som i 1. periode men nå er det Ajer som har initiativet, ballen går mye kjappere enn den gjorde i 1. og vi har mer en nok med å forsvare oss. Begge lag har sjanser men etter 8.46 er det Ajer som setter den første og utligning til 2 – 1. Mulig Terje kunne tatt ballen som smyger seg inn under det venstre beinet hans. Ajer har i denne perioden flere store sjanser der de spiller inn ballen fra bak mål til folk i feltet, heldigvis for oss er det flere som bommer på ballen i disse situasjonene eller Brumunddals spillere som får dekket skuddene. Vi kommer bedre med i spillet etter halvspilt periode, etter 14.22 skal vi igjen få uttelling. Sindre serverer (med vilje denne gang) Brage som setter inn 3 – 1 til oss. Like før perioden er slutt reduserer Ajer nok en gang da vi ligger for langt unna Terje Larsen, Christian roper fra benken «Tettere, tettere». Men for sent, han får snudd seg, fyrer av og vi går til pause med en knapp 3 – 2 ledelse.

3. periode.

Etter en knallbra 1. periode og en noe varierende 2. er vi fast bestemt på å heve oss i siste. Ingen endringer eller taktiske trekk men kun fokus på å spille smart. Vi gjør akkurat slik som vi har tenkt og etter bare 1.57 av perioden sitter den igjen. Brage serverer denne gangen og Christian setter dagens andre. Bare 2 min senere sitter den igjen, Kjella sender en ball til Richard som runder mål trekker et par meter ut og setter den (i blinde) i mål. Vi leder nå 5 – 2 og det ser meget lyst ut for Dala.

Men som i nesten alle kampene før i år når vi har hatt en brukbar ledelse slipper vi motstanderne inn i kampen igjen når vi burde ha drept kampen. Hansi får en utvisning halvveis i siste periode for en obstruksjon. Vi vet at undertall har vi vært gode hele sesongen så vi går utpå med stor selvtillit. Dessverre tar det denne gangen bare 30 sekunder før den sitter bak Terje. Et smart skudd langs bakken overlister både forsvar og keeper og ledelsen er nede i 2 mål med akkurat 10 min igjen.  Ajer setter nå inn et enda større press, ballen går fort og de skaper sjanser men vi er også frempå ved flere anledninger. 13.35 står det på tavla da den nok en gang sitter og vi er tilbake til kun et mål ledelse med litt under 7 minutter igjen.

Denne gangen klarer vi å holde hode kaldt, vi ligger bedre i forsvar en noen gang selv om Ajer presser på. Etter 15.18 tar vi en Time Out siden vi da har en periode der det er litt vel mye rot og stress i forsvar. (Kjella mener at man aldri skal ta en timeout når man leder, men vi tar sjansen) Vi sier lite men trenger en liten pustepause. Kampen fortsetter og etter 19.23 er det Ajer som tar sin Time Out, de tar ut keeper men skaper egentlig lite og kampen ebber ut med Dala seier nok en gang.

Kampens pluss:
– Vi spiller en knallbra første periode, særlig defensivt men også veldig bra fremover.
– Alle 11 riddere hadde en bra kamp.– Kun 1 utvisning.
 Klarer å holde (nesten) tett bakover selv om det til tider er stort press.