Ajer IBK 2 – Brumunddal IBK 4-4 (2-2)(1-0)(1-2)

Fredag hadde vi en viktig og vanskelig kamp mot Ajers andre lag. Vi har aldri hatt noe bra tak på Ajer på Hedmarkstoppen. Status sist sesong resulterte i to tap, og i forrige møte denne sesongen, tok vi en knepen seier borte mot Ajer etter at de hadde en kjempe opphenting.

Med en god Elverumskamp bak oss, var det ikke noe å si på selvtilitten, likevel skal det vise seg at vi er meget tannløse fra start. Hele sesongen har vi vært konsekvente på å kjøre med tre rekker. Grunnet mye sykdom og forfall har vi tilgode å få gjort dette etter nyttår. Før kampstart telte vi 16 mann, men fordallene haglet inn og vi endte til slutt med å kjøre på tre løperekker og to backpar for å gi alle spille tid.

Christian Andersen setter inn sitt andre for kvelden.

Første periode:  Litt forsiktig start på kampen, og det er Ajer som tegner seg først på tavla etter drøye fem minutter, da Helge Larsen får dra seg rundt mål og setter kula oppe i lengste hjørne. Utagbart for vår siste skanse Morten Lien, men forsvaret burde helt klart ligget tettere. To minutter senerer svarer vi ved Christian Andersen, som drar seg enkelt inn i midten og skyter enkelt forbi en passiv Ajer målvakt. Tre minutter senere er samme mann frempå, da Christian får ett ferdig scoret mål etter flott fremspill av evigunge Richard Alfstad. Vi leder 2-1 halveis i perioden. Med under to minutter igjen av perioden utligner Ajer og vi er like langt. 2-2 blir også pause resultatet.

Andre periode: Ikke mye å skirve om fra denne perioden. Vi er mer med i kampen enn vi var i første, men fortsatt er vi på etterskudd i markeringene. I iveren på å ta ledelsen er vi alt for ego med ball og skal gjøre så alt for mye på egen hånd. Offensivt er vi langt farligere, men foruten noen stolpe skudd er det Ajer som finner nettmaskene og scorer periodens enenste mål. Ajer leder 3-2 etter to perioder.

1702kbm
K.B sto for kveldens vakreste perle med sin nettkjenning.

Tredje periode: Vi gjør noen endringer i laget, og går ned på to rekker. Og etter er en prat i garderoben med en litt mer alvorlig tone kommer vi ut som ett nytt lag i tredje periode. Vi tar komando fra start og utligner etter drøye to minutters spill da Martin Korpberget Bjørke sender av en suser fra midtbanen i etablert spill, og som går utagbart forbi Ajers målvakt. Halveis inn i perioden spilles Magnus Maller frem, han drar seg fri fra Ajers back og sender av gårde en suser forbi Ajers målvakt. Vi leder 3-4 med under ti minutter igjen å spille.

Herfra og ut har vi flere gode sjanser til å avgjøre kampen, men vi sliter med uttelling og det vil seg ikke med å sette punktum for kampen. Istedet er det Ajer som får lov å utligne. Med ett minutt og to sekunder igjen å spille, får Henrik Rødseth slå inn 4-4 etter en del klabb og babb forand Brumunddals mål. Vi klarer desverre ikke å ta ledelsen igjen og kampen ender med poengdeling.

1702mallerm
Magnus Maller henger sitt fjerde mål på to kamper.

Ett viktig poeng for vår del i kampen om sølvet, men ingen av gutta var fornøyd med det. Vi kom for å ta begge poengene hjem, men slik ble det ikke.

I neste kamp kommer Lillehammer hvit på besøk. En meget viktig kamp for vår del med tanke på å sikkre sølvet. Her har vi litt å revansjere etter at vi kun klarte å ta med oss ett poeng sist lagene møttes.

Vi takker Ajer for kampen, og sesongen, og takk til dommerparet Espe og Grønli som dømte en meget god kamp.

Laget:

Målvakt: Morten Lien:

1. løpe rekke: Christian Andersen, Richard Alfstad, Brage Holmstrøm.

2. løpe rekke: Magnus Maller, Espen Helgeson, Stian Granseth.

3. løpe rekke: Martin Korpberget Bjørke, Henning Rugsveen, Hans Iver Frydenlund.

1. backpar: Marius Eriksen, Tom Richard Hovde.

2. backpar: Sindre S. Pedersen, Lars Johan Bakkerud.

1702richard
 Richard Alfstad hadde flere gode muligheter, men fikk ikke ballen i mål mot Ajer.