H1: Senior herre er kretsmestere i Innlandet bandyregion 2015!

Brumunddal IBK fikk en verdig avslutning på sesongen lørdag, da de ble  kretsmestere for andre gang, og første gang siden 2012.

KM 2015 A-laget 2
Bak fra v. Lars Johan Bakkerud, Martin Bjørke, Cato Ødegård, Halvor Teige, Magnus Maller,
Tomas Hageberg, Daniel Halvorsen.
Foran fra v. Brage Holmstrøm, Richard Alfstad, Robert Erichsen, Truls Bosmen, Daniel Bråthen.

Etter en tung sesong i 1. divisjon, så ville vi reise til Gausdal og spiller årets kretsmesterskap. Det var 12 mann i troppen, hvorav en kun rakk en eventuell semi-finale og finale.

Første gruppespillskamp: Brumunddal IBK 1-0 Ajer IBK

Vi velger å spille med to fulle rekker. Formålet er å bruke så mange som mulig, og spare krefter inn mot en eventuell semi-finale. En seier i gruppespillet ville være nok for å gå videre, og da var det greit å ha så friske bein som mulig.

Mot Ajer  starter vi bra. Vi har mye spill og det er sjanser begge veier. Robert står fantastisk i mål, og rydder unna det som kommer fra Ajer. Det blir kun 1 scoring denne kampen og den står Magnus Maller for. En soloprestasjon som ender opp med en form for tennis som sitter i nota. Deilig! Ajer presser oss til tider hardt, men de klarer ikke å få ballen i mål. Robert står som sagt fantastisk, og i tillegg så står vi bra i forsvar. Seieren er et faktum, og vi har fått en flott start!

Andre gruppespillskamp: Gjøvik IBK 1–8 Brumunddal IBK

Vi er tydelige på at vi ikke skal undervurdere Gjøvik. Vi ser at de har hentet inn gamle travere i Lasse Holm og Simen Sagstuen, og vi vet at de gutta kan å spille ball. Vi kjører i gang og leder tidlig 0-2. Vi drar på oss en utvisning, og i undertall reduserer Gjøvik til 1-2. Vi setter 2 kasser til i løpet av første periode og leder greit 1-4 til pause. Andre periode så scorer vi ytterligere 4, og sikrer en god gruppeseier.

Semi-finale: Brumunddal IBK 4–3 Elverum IBK

Til semi-finalen så ankommer Daniel Bråthen hallen som forsterkning. Dette var nøye planlagt – og Daniel Halvorsen inntar den posisjonen han nok kan best – Coach fra sidelinja. I tillegg så går vi ned på 3 backer og 2 løperekker. Bakkerud, Ødegård og Teige spiller back. Alfstad, Bråthen og Maller danner den ene løperekka, mens Holmstrøm, Bjørke og Bosmen danner den andre.

Dette ble en virkelig thriller av en kamp. Vi får en flott start, og får en 2-0 ledelse. Vi spiller bra, og har god kontroll på kampen. Så begynner det å «kløne seg til» litt. Vi får noen utvisninger (som vi ikke er enige i…) – og Elverum får sette 2 mål i undertall. Det er plutselig 2-2. Det går så en stund hvor Elverum er det førende laget, og de får blant annet et straffeslag som Stig Arne Berget ikke klarer å omsette til mål. Vi sliter litt med å finne flyten, og med 2:15 igjen av kampen setter Elverum inn 2-3. Coach Halvorsen tar timeout, og bestemmer seg for å kjøre ei toppa rekke ut perioden for å prøve å få utlikningen. Bråthen, Holmstrøm, Alfstad, Bakkerud og Ødegård får ansvaret for å skaffe balanse i regnskapet. Det tar ikke mer enn et minutt før det blir scoring i matchen. Daniel Bråthen får ballen i nota, og vi er like langt! Perioden ebber ut med 3-3, og det er klart for 5 minutter sudden death! Sudden er bare 30 sekunder gammel når Lars Johan Bakkerud sender i veien et slagskudd fra midtbanen. Ballen får en liten touch på ei Elveumskølla og får helt perfekt dupp, limt i krysset! Gutta viser vilje og sterk mentalitet når de har kommet tilbake og vinner kampen 4-3 i sudden death! Dermed er vi klare for finale.

Finale: Lillehammer IBK 1–2 Brumunddal IBK

I finalen møter vi seriemester Lillehammer. Lillehammer gikk ubeseiret gjennom serien.

Vi går inn i Lillehammerkampen med fornøyelse og spenning. Vi vet at Lillehammer ser seg selv som det sterkeste laget i kretsen for øyeblikket – noe vi har lyst til å motbevise. Vi vet hva som venter oss, og planen vår er klar. Vi skal jobbe til krampa tar oss. Vi skal være tett på ballfører, jobbe hardt hjemover, og ikke la Lillehammer få ledelsen i kampen.  Vi stiller uendret lag fra semi-finalen.

Det er 1 kamper igjen av sesongen. 2 perioder igjen av sesongen. 30 minutter med innebandy igjen av sesongen. Det er nå det gjelder.

Det er tydelig at begge lag har tunge kamper i beina. Lillehammer lar oss trille mye ball, og det var det vi håpet på. Vi får spille mye rundt, pluss at vi har ganske god kontroll bakover. Vi vet at Magnar Johansen er en viktig brikke i dette Lillehammer-laget, og vi klarer å ta han greit ut av kampen. Det er vi som tar ledelsen 0-1 ved Martin K. Bjørke – assistert av Brage Holmstrøm. En utrolig viktig scoring i en slik kamp. Dette gjør at vi kan slippe oss litt tilbake og trille kula, bruke tida og ta det med ro. Perioden ebber ut med 1-0 til oss – og vi føler at vi har god kontroll. Robert står igjen en fantastisk kamp i kassa og tar det som ikke blokkeres.

I 2. periode får vi utrolig mye dommer-avgjørelser mot oss. Vi får utvisning på utvisning, og spiller 5v3 en periode også. Vi klarer å ri av mange av dem – men idet vi blir 4 mann på banen igjen så finner Lillehammer frem til Magnar «Mags» Johansen på vår venstreside som skyter en markkryper forbi Robert i mål. Utrolig surt, men samtidig nesten uunngåelig slik det utviklet seg.

Nå bølger det litt frem og tilbake. Det er 50 sekunder igjen av kampen når Lillehammer tar time-out. Coach Halvorsen bestemmer igjen å satse en toppet rekke de siste sekundene for å jage seiersmålet. De samme gutta får ansvaret. Vi er så nærme så nærme, men det ebber ut med 1-1 – og igjen skal vi ut i sudden death.

Vi går tilbake til de vanlige rekkene. 5 minutter effektiv tid vil kreve mye av oss – og igjen skal vi mentalt være forberedt på at første målet vinner. Det er noen småsjanser til begge lag – men avgjørelsen skal komme litt over minuttet ut i perioden.

Og hvem andre… Brage Holmstrøm… En mann for de spesielle anledninger… En mann for de avgjørende situasjoner… En dala-mann. Han setter dagens siste mål – det avgjørende målet – og vi kan juble!

Brumunddal IBK er kretsmestere for senior-herre 2015! Vi har slått Ajer, Vi har slått Elverum og vi har slått Lillehammer. Vi gjør det vi håpet på, trodde på og ville så utrolig sterkt. Vi viser oss som det beste laget i Gausdal – og vinner fortjent.

En stor takk til gutta som er med i dag. Vi har matchvinnere i alle ledd. Det funker bra i forsvar, bra i angrep – fantastisk keeper, og de taktiske valgene på benken fungerer også. Alt fungerte – og det er utrolig deilig å avslutte en sesong som vi gjør i dag.

Tusen takk for et flott arrangement og morsomme kamper!