H1: Fugla ble for sterke i første hjemmekamp.

Årets første hjemmekamp – Lillestrøm IBK kom på besøk – oppsumert: 20 bra og 40 svake minutter.

IMG_0236
Daniel Bråthen var igjen i aksjon i sin første kamp for sesongen.

Box referat Box kampfakta Box galleri Box tabell

1.div øst herre:  Brumunddal IBK – Lillestøm IBK 4-15 (1-2)(1-6)(2-7)

Etter en positiv kamp mot Øreåsen, skulle Lillestrøm komme på besøk. Lillestrøm kom fra en sterk 10-2 seier over Ajer IBK, og vi visste at dette er et meget spillende lag og som kan være helt der oppe hvis de klarer å møte mannsterke til alle kamper.

Brumunddal stilte med følgende lag:

Målvakt:       Magnus Skulstad, Morten Lien (3.periode)

Backer:         Kjell Gunnar Opseth, Sindre Pedersen, Cato Ødegård, Fredrik Nordhagen

Offensive:    Lars Johan Bakkerud, Richard Alfstad, Magnus Maller, Renars Goldmanis, Daniel Bråthen, Martin Bjørke

Trener og lagleder: Daniel Halvorsen

1. periode (1-2)

Gutta starter bra, vi setter forsvaret slik vi vil, og Lillestrøm lar oss også trille ball i angrep. Vi kommer til sjanser, og det samme gjør Lillestrøm. Skuddstatistikk på 6-6 sier sitt om perioden. Begge lag får hver sin tominutter som ikke resulterer i noen ting. Lillestrøm tar ledelsen etter 11:51, men knappe 3 minutter senere er vår egen kaptein da Lars Johan Bakkerud på plass og setter 1-1, etter pass fra Magnus Maller. Godt angrepsspill og fint mål. Desverre får Lillestrøm et ekte flaksmål under minuttet senere. Klabb og babb foran mål og kula spretter elegant, pent og rolig forbi vår keeper og i mål. Forsvarstabbe? Keepertabbe? gudene vet… merkelig mål. Men alt i alt en periode som vi var veldig fornøyde med.

DSC03442
Maller med mål og assist i dagens kamp – står nå med 5+1 på 2 kamper

2. periode (1-6)

Lillestrøm kommer ut – og der hvor coach Halvorsen sa at Øreåsen hadde et «redbullkick» – så må Lillestrøm ha inntatt noe som minnet om styrkedrikken til Mirakulix i pausa. De går ut i et press som ikke likner grisen, og lar oss ikke få mulighet til å etablere det spillet vi gjorde i første periode. Dette resulterer i personlige feil i eget forsvar gang på gang – og vi taper perioden klart. En guffen periode når Lillestrøm scorer på 4 skudd på rad – da blir det tungt for våre gutter. Skuddstatistikken er 7-16 i denne perioden – og Lillestrøm leder fortjent. Det som er frustrerende for oss er at det i hovedsak scores på personlige feil fra våre menn – og ikke på godt spill fra Lillestrøm – men det er akkurat dette Lillestrøm ønsker. Presse frem feil for så å være effektive – noe de er. All honnør til Lillestrøm for dette.

3. periode (2-7)

Vi måtte prøve noe inn i tredje, og endrer både defensivt og offensivt. Det både fungerer og fungerer ikke. Vi blir som følge av dette kontret i senk – og i tillegg har vi stang ut, og Lillestrøm stang inn. Nå er ikke dette utslagsgivende på sluttresultatet – men når våre gutter bokstavelig talt skyter stang ut – og i påfølgende angrep skyter en lillestrømspiller i skuldra på vår keeper, direkte på skaftet til en annen lillestrømspiller, i stolpen og i mål… Da må vi vel bare le hele gjengen.

Sum-a-sumarum så er det en fortjent seier til Lillestrøm. Vi får en del ting påpekt som vi trenger å jobbe med fremover. Vi har en hard start på sesongen, og Holmlia, Haugerud og Fredrikstad venter i de neste tre matchene. Vi gunner på videre, og bygger på det vi har prestert i 50 minutter mot Øreåsen og 20 minutter mot Lillestrøm.