H1: Brumunddal fikk som forventet tøff motstand lørdag.

Med bare ni mann på plass i Fredrikstad lørdag, hadde Brumunddal ett vanskelig utgangspunkt. A-laget kjempet tappert, men tapte som forventet klart mot sølvvinneren.

IMG_0236
Daniel Bråthen scoret Brumunddals eneste mål mot Fredrikstad.

1.div øst herre: Fredrikstad IBK – Brumunddal IBK 15-1 (1-0)(12-1)(2-0)

Planen før årets siste kamp var å stille 3 fulle rekker og å kjøre fullt trøkk mot serie 2`er Fredrikstad, som kun har tapt 1 kamp i løpet av hele sesongen. Dette skulle vise seg å bli en vanskelig oppgave. Tidlig i uka var det flere som meldte forfall så det ble en noe mindre tropp som ble tatt ut av trener teamet, 12 stk sto på lista. klokka 21.45 fredag kveld var vi allikevel kun 8 utpåspillere og det så ut som om vi måtte trekke lodd om hvem av oss som skulle stå i mål. Etter at alle våre 4 keepere, dame keepærn, 2 eks keepere og en junior keeper var spurt så det mørkt ut. Heldigvis kunne junior keeper (som egentlig har blitt utpåspiller) Glenn Terje Opseth være med. Meget sporty gjort å debutere i 1 divisjon med amputert tropp, på bortebane mot selveste Fredrikstad.

Lørdag morgen stilte vi opp 9 mann på Esso og satte kurs mot Fredrikstad, men turen nedover skulle heller ikke gå helt smertefritt. 10 minutt etter avreise får jeg melding om at Bakkerud med kompani må snu for å skifte bil, siden dagens doning ikke vil kjøre fortere enn 55 km i timen i oppoverbakke. I Oslo insisterte Daniel Bråten på at han ville ha med hele troppen inn for å shoppe på et av Oslo`s største kjøpesentre. Etter at håndkrem, oljer og litt drikkevarer var i boks, kom vi oss endelig videre. Så et par omveier før vi endelig kom til hallen og vi var klare til kamp.

1.
Periode.

Vi ser at Fredrikstad teller opp hvor mange vi er og de tror nok at de skal få en lett match i dag. Sist vi møttes i fagerlundhallen endte det med 4 – 19 tap, målet vårt i dag var å slippe inn mindre enn 19 og å score minst 1. mål. Vi ble enige om å ligge tett i boks og kjempe med nebb og klør i forsvar og kontre med fullt trøkk når vi fikk muligheten til det.

Planen vår funka nesten 100 %, vi kjempa i forsvar og løp det vi maktet når vi hadde ball. De hadde et par virkelig gode muligheter i løpet av de første 5 men Opseth den yngre holder buret rent. Etter hvert hadde også vi et par meget gode muligheter og vi burde faktisk ha ledet 1 – 0. Etter 11.48 hadde vi også et overtallsspill da Fredrikstad fikk en 2 minutter, uten att vi skapte det helt store. Det så faktisk ut til at vi skulle klare 0 – 0 til pause, men etter 19.09 klarte de å sette inn dagens første og 1-0 til pause.

2.     Periode.
Vi var meeeget fornøyd med egen innsats etter 1. periode. Vi jobba knallhardt og følte at vi fikk stoppa Fredrikstad veldig effektivt. Vi spøkte til og med «Hvor er Willy» (etter den kjente barneboka som Halvor hadde med seg i bagen) Akkurat det skulle vi angre mye på i 2. periode. Vi skulle fortsette akkurat slik som i 1.periode, dessverre hadde ikke Fredrikstad tenkt å fortsette slik de hadde gjort i 1.

Etter 1.12 ut i 2. sitter den første så 3.39 og 6.09 og 4 – 0 på tavla. Før dagens høydepunkt der Daniel med pasning fra Bakkerud setter inn vår første og siste for dagen. Fra bak mål setter han den i benet til målvakt og inn. Etter dette fortsetter elendigheta og Fredrikstad setter 12 kasser i løpet av denne perioden. Willy Fauskanger setter 4, så han hørte nok det vi sa i pausen. Vi var utrolig slitne fra første stund i denne perioden, vi var på etterskudd i alle situasjoner så denne perioden glemmer vi først som sist. Undertegnende satte nok klubbrekord i å slippe inn mål i forhold til antall bytt, da det ble 5 mål imot i mine 5 første bytt i 2 periode. JIPPI. Vi går til pause med 13 – 1.

3.     Periode.
Vi har nå fokus på å få tilbake forsvars disiplinen vi hadde i 1. periode og få opp igjen den knallharde jobbinga. I 3. periode klarer vi å tette igjen bra bak, vi jobber MYE hardere og vi skaper også noen sjanser fremover. Etter 8.27 får Kjella en utvisning som vi nesten klarer å ri av, men 6 sekunder før vi er fulltallige sitter den bak debutant Opseth (den ynre). Etter dette får hjemmelaget en utvisning uten at vi klarer å spille noe bedre overtall en sist. Så etter 58.55 får Bakkerud en utvisning, Fredrikstad bruker nå kun 17 sekunder før nr 91 setter sin 4. for dagen. Med 48 sekunder igjen tar Fredrikstad timeout, vi hører at Fredrikstad sin nr 91 skal gå for toppscorer tittelen i 1. divisjon, han mangler kun 2 mål. De tar ut keeper så vi setter vår mann Mr. Bakkerud som frimerke på nr 91siden vi vet at det er han som skal avslutte. Vi rir av stormen og kampen ender dermed 15 – 1.

Etter årets siste kamp, på bortebane, mot et av de beste lagene i serien og med en skadeskutt tropp var vi ganske fornøyde. Før kampen hadde vi fokus på at vi skulle ha det gøy selv om vi visste at vi ikke hadde sjans. 1. og 3. periode var det utrolig gøy og spille, vi hadde lave skuldre og ingenting å tape. 1. periode holder vi Fredrikstad unna i over 19 minutter og i den siste perioden scorer de kun 2 mål og begge var i overtall. Den midterste perioden har vi slitt med i flere kamper i år, også i dag ble den meget dårlig. Vi hadde nok brent for mye krutt i 1. periode pluss at Fredrikstad skrudde opp tempoet sitt. Veldig positivt at de 9 ridderne som var på plass gjorde en utrolig god jobb, særlig ros til unge Opseth som stilte opp på kort varsel og ble kastet rått og brutalt til ulvene. Backene våre sto virkelig opp og ryddet opp meget bra bak, Bakkerud såpass bra at han ble kåret til Dalas beste. Kjella og unge Teige gjorde også tingene sine meget bra. De 2 aldrene herrene på senter plass, Brage og meg sjøl gjorde også tingene sine bra, i tillegg til de 3 løperne som måtte rullere på 2 plasser. Det ble nok mest løping på dem, Hansi hadde krampe i 2. periode, Daniel forventet en vond natt med kramper i låret og Stian like blid som vanlig, fikk sikkert ei krampe eller to i smilehullene.

I tillegg var det 6 av oss som dro til Sparta Amfi (eller hva nå den hallen heter) for å se Storhamar knuse Sparta og ta seg enkelt til Semifinale.  De vant både kampen og slossinga på tribunen = plaster på såret.

Vi takker Fredrikstad og 2 meget gode dommere for kampen.