Brumunddal med mesterlig opphenting mot St. Croix

Etter to forferdelig perioder så det ut til at Brumunddal skulle tape nok en kamp mot en av våre bunnkolleger, men etter en fantastisk opphenting i den tredje perioden kunne Dala reise hjem med et poeng i sekken. Med det utgangspunktet vi hadde foran den siste perioden føles dette som en seier.

IMG_0054
Lars Johan Bakkerud hengte kula to ganger i dag, og var kanskje vår bestemann.

1.divisjon Østlandet menn: St.Croix IBK – Brumunddal IBK 9-9 (4-0) (5-4)(0-5)

Det var et sterkt redusert Brumunddal som reiste til Borgenhallen for å spille mot St.Croix lørdag 15.februar. Vi fikk mange sene forfall til kampen grunnet skader, noe som gjorde at vi ikke klarte å mønstre 2 fulle rekker. Uansett, vi hadde troen på oss selv og var heltente foran denne viktige kampen i bunnstriden

Box tabell

1. periode 4-0 (Skudd 12-13)

Vi var forberedt på et hjemmelag i hvitt som kom til å presse oss høyt i denne viktige kampen og våre spådommer slo ikke feil. St.Croix lå høyt i banen og jaget på alt som kom, og et Brumunddal som har trent hardt på å spille mann-mann de siste uken merket tidlig at dette er noe vi må jobbe mer med. Våre motstandere tok tidlig føringen i kampen da de setter inn 1-0 etter 2.33 av kampen. En ball blir spilt opp i vårt høyre kryss og vi står regelrett å ser på at deres ving tar med seg ballen bak mål vender opp og inn i slottet før han setter ballen i mål uten press. Forferdelig forsvarsspill. 2-0 kommer bare to minutter senere og nok en gang svikter vår forsvarssystem. Som overraskede tilskuere blir vi vinte til en kontring på høyt nivå og ballen settes kontant i nettet alene med målvakt. Vi våkner heldigvis nå og spiller oss høyere i banen og til flere gode muligheter. Dessverre er avslutningene våre av det dårlige slaget og vi sliter faktisk med å treffe mål ved flere anledninger, derav flere 100 prosent sjanser. Hjemmelaget klarer å ri stormen av og vi blir etter hvert presset lengre bakover på banen igjen. 3-0 sitter etter drøye 10 minutter på frislag. Ballen dyttes til siden, vi henger ikke med ut på siden og fra skrått hold bankes ballen i nettet. En ekstatisk speaker i Borgenhallen kan konstantere at hjemmelaget er i ferd med å legge til rett for en kallasseier. Brumunddal kommer seg nok en gang inn i matchen og tar over mye av spillet. Vi virker tryggere bakover og kjemper desperat for en redusering. Dessverre er avslutningene fremdeles for dårlige og vi makter ikke å skape de store farlighetene samtidig som vi gjør det enkelt foran mål da ingen er på for å plukke nedfallsfrukt. To minutter før periodeslutt gjør vi en kjempeblemme i eget forsvar da en av våre backer sender ballen rett i fanget på en ventende ving foran vårt mål. Han takker og bukker før han dundrer inn 4-0 som også ble perioderesultatet.

IMG_0088
Daniel Bråthen satte inn utligningen med sitt andre for dagen!

2. periode 5-4 (Skudd 17-19)

Vi bestemmer oss for å fortsette å trykke på samtidig som vi skulle tette bakover i den andre perioden. På den offensive biten ble det klar bedring, men bakover på banen ble det faktisk verre. Vi reduserer 4-1 etter bare 43 sekunder av midtperioden da Lars Johan Bakkerud tar med seg ballen fra egen sone og kjører en imponerende karusell med hele St.Croix før han limer ballen i krysset rett utenfor boksen. En viktig redusering med tanke på å ha heng på hjemmelaget. Dessverre roter vi det for oss selv da vi slipper til de viste bare 10 sekunder etter vår egen redusering. Rett fra duell kommer de inn i vår sone, og kan nærmest upressa spasere inn i boksen før ballen settes i lengste. Etter 27.47 er det klart for overtallsspill for Brumunddal og denne gangen sitter endelig poweren vår slik den skal. Henrik Norberg blir etter hvert spilt opp på siden og hamrer ballen i nettet til 5-2. Nok en viktig redusering, men nok en kollaps rett etterpå. St.Croix vinner den påfølgende duellen og får sette inn 6-2 etter en gavepakke fra våre riddere. Vi «glemmer» at vi spiller mann-mann og slipper to(!) spiller på bakre som kan feie ballen inn i det tomme buret. 7-2 kommer etter 34.13 da hjemmelaget igjen kommer alt for lett inn i banen og får avslutta. Ballen reddes først av vår målvakt, men returen settes i nettet etter at vi blir alt for passive i kamp om returen. Vi ligger nå fem mål bak og hjemmelaget ser ut til å ha full kontroll på resultatet. Fremover på banen gjør det veldig lett for forsvaret, samt at vi avslutter rett på målvakten når de store sjansene byr seg. Kaptein Brage Holmstrøm kriger oss til en ny redusering etter 35 minutter da han etter å ha fått kontroll på ballen rett utenfor boksen sender i vei en klakkskudd med backhand. Ballen sinker seg inn inntil stolpen det falmende håpet styrkes noe. Dommerparet i dagens kamp var det meget gode slaget, og før jeg sier noe annet vil jeg rose de for en tydelig og rettferdig linje. Dessverre gjør de etter vår mening en skikkelig brøler da St.Croix setter inn 8-3 etter 37.10. Et skudd fra distanse reddes av målvakt men går rett opp i lufta før den detter ned i målgården. I kamp om ballen med en av våre backer touches ballen i nettet med en kølle som er å betrakte som det skyhøye slaget. Dessverre slippes denne gjennom og vi er igjen fem mål bak. 50 sekunder senere, nærmere bestemt etter 38 minutter øker hjemmelaget til 9-3 og seks mål foran. Denne gangen på pur flaks da en ball blir spilt inn i boksen med et skikkelig sleivpass. Ballen spretter inn foran mål, spretter over to Brumunddalskøller og inn til en av hjemmelagetes vinger som igjen sleiver til ballen som dupper i mål. Marginer, imot Brumunddal. Selvfølgelig. Perioden er i ferd med å renne ut i sanden og vi forbereder oss på en skikkelig sur sisteperiode. Heldigvis for oss var det vår tur til å smake litt på marginene etter 39.10. Ballen blir spilt opp på en enslig Daniel Bråthen som ikke har sjans til å nå ballen. Deres backer roter det skikkelig til da ballen skal klareres og spiller den likegodt rett til Bråthen som står inne i boksen. Han gjør kort prosess og setter ballen i nettaket bak en forbannet St.Croixmålvakt. Med 9-4 på tavla sto vi foran en tilnærmet umulig oppgave med tanke på kampforløpet og vi var ikke akkurat høge i hatten i den siste pausen.

img_0175
(Arkivbilde)

3.periode 0-5 (Skudd: 22-13)

Foran siste periode var det bare en ting som gjaldt for Brumunddal. Vi måtte satse og vi måtte våge. Det var det eneste vi kunne gjøre med dette resultatet. Samtidig var også avhengige av å stenge bakover 100 prosent. Vi så tidlig i perioden at hjemmelaget ble litt satt ut av at vi nå presset høyere enn noen gang i kampen. Vi hadde ballen mye og det eneste de kunne gjøre var å satse på kontringer. Noe de også gjorde. Av deres 22 skudd på mål i denne perioden kommer 80 prosent på kontringer og flere av disse var også alene med målvakt. Heldigvis rir vi av, backer hverandre og står sammen som et lag. Etter 43.10 reduserer vi til 9-5 da vi i overtall spiller hjemmelaget lave. Brage Holmstrøm får med seg ballen inn i banen før han baker ballen inntil stolpen og vi er fire mål bak. I minuttene etter reduseringen kommer både vi og St.Croix til dere gode muligheter, men ingen av lagene fikk uttelling. For oss var dette meget frustrerende da det var enormt mye vilje i laget i denne perioden. Heldigvis fikk vi betalt for denne viljen senere i matchen. Med drøye 7 minutter igjen på klokka reduserer vi igjen. 9-6 settes inn etter nok et Bakkerudshow. Han vinner ballen i venstre kryss i offensivsone. Videre drar han av alt og alle før han dundrer ballen i nettet etter et perfekt løp inn i boksen. De neste fem minuttene av kampen ble ren stillingskrig i Borgenhallen. Ingen av lagene klarte å skape det helt store, men Brumunddal var det laget om hadde ballen desidert mest. Vi sto høyt i banen og ventet på den rette anledningen. Dessverre så den aldri ut til å komme og jeg er helt sikker på at som godt som alle i hallen var skråsikre på at hjemmelaget skulle ro dette i land relativt komfortabelt da klokka viste 58 minutter. Brumunddal ville det derimot annerledes. Etter 58.36 setter Anders Schou inn 9-7 med egen målvakt ute og spill 6-5 etter at Lars Johan Bakkerud løsner skudd fra distanse. Schou styrer ballen i nettet og vi har los. En tynn los vel og merke. Håpet stiger likevel betraktelig da vi rett etter påfølgende duell vinner ballen, tar ut målvakten på ny og kriger ballen inn til 9-8 med 60 sekunder igjen på klokka. Nok en gang er det Lars Johan Bakkerud som sender assisten da han finner Maller som står skrått utenfor boksen. Sistnevnte fyrer i vei og ballen ligger i nettet til jubel på Dalabenken. Skulle vi virkelig klare dette? Jammen skulle vi det. Nok en gang vinner vi den påfølgende droppen, tar ut målvakten og etablerer oss i offensiv sone. Etter hvert som sekundene tikker får vi sendt ballen inn i den folksomme boksen. Her blir det fekting, sparking og krig om ballen. Etter hvert ender den sprettende ballen opp hos Daniel Bråthen som med ryggen mot mål makter å slå den under målvakten og i nettet. En fantastisk opphenting var komplett og Brumunddal var i ekstase. De siste 40 sekundene av kampen holdt vi ballen i laget før vi endte i en jublende klynge da sluttsignalet gikk.

Moralen i laget må fremheves etter denne kampen. Å hente opp St.Croix til 9-9 etter å ha ligget under med 9-3 må regnes som en seier og alle gutta skal ha ros for aldri å gi opp. Dette poenget kan samtidig vise seg å bli livsviktig med tanke på fornyet kontrakt.