Torsdag var det igjen klart for andrelags kamp. Tap fra de dype skoger skulle revansjeres, men igjen skulle skogvokterne vise seg  å bli ei hard nøtt å knekke.

IMG_0143
Magnus Maller (venstre) og Stian Granseth (høyre) sto for målene mot Elverum.

2.Div Herre: Brumunddal IBK 2 – Elverum IBK 4-7 (2-1)(1-4)(1-2)

Da var det klart for sesongen andre hjemmekamp, den første siden midten av november, og det tredje og siste oppgjøret mot Elverum denne sesongen. Status så lang mot Elverum var uavgjort i første oppgjør, og tap 7-5 i forrige bortemøte. I kveld skulle gutta få balanse i regnskapet. Kampen i kveld måtte vinnes for å få heng på lagene foran på tabellen.

Vi hadde litt forfall før kveldens kamp. Fredrik Nordhagen (jobb) og Tom Richard Hovde (skade), var begge ute, det åpnet muligheten for juniorspilleren Tomas Hageberg, som fikk sin første herrekamp i 2.divisjon. Magnus Maller har i lengre tid vært på safari i Afrika, og var i dag med for å få en viktig gjennomkjøring før helgens kamp mot Horten.

Brumunddal stilte med følgende lag:

Målvakt: Morten Lien
1.rekke: Magnus Maller (3+1) Stian Granseth (1+0) Anders Schou (0+2), Halvor Teige, Renars Goldmanis (0+1).
2.rekke: Tomas Hageberg, Jan Raymond Mikkelsen, Geir Olav Bratberg, Daniel Halvorsen, Cato Ødegård.

1. periode:
Vi starter oppskriftsmessig, og tar tidlig kontroll over kampen. Etter snaue ni minutter sender Stian Granseth oss opp i ledelsen, da 1-0 blir kriget inn. Elverum kommer tilbake femten minutter ut i perioden, da Eirik Amundsen utligner til 1-1.
Elleve sekunder før pause, viser Magnus Maller att formen er fortsatt er intakt, da han ordner ny ledelse og vi går til pause med 2-1. Vi er relativt fornøyd med de første tyve, men har likevel noen ting å rette på.

2.periode:
Perioden er 15. sekunder gammel da, vi blir tildelt frislag høyt inne på Elverums banehalvdel. Anders Schou serverer Maller, som med ett meget velplassert skudd, finner veien gjennom stor trafikk og rett i nettaket. Dermed har vi 3-1 på tavla. Dette ser lyst ut, men som tidligere oppgjør mot Elverum har vist, så er to eller tre mål ledelse mot Elverum ingen ting, da de har hentet oss inn igjen i begge de foregående oppgjørene. I stede for å male på, skjer det som har skjedd tidligere, vi slipper Elverum tilbake i kampen, da vi plutselig får en kollektiv kollaps de siste ti av perioden. Elverum reduserer først til 3-2 etter 29 minutter, og de neste 11 minuttene setter de ytterligere tre kasser. Vi flere personlige feil, slipper vi Elverum tilbake i kampen og taper perioden 1-4.

3.periode:
Etter å ha ledet med to, ligger vi nå to mål bak da vi starter tredje periode. Vi gjør alt for mange personlige feil, og vi går sure etter som målene renner inn. Etter en torden tale fra kveldens coach på benken Tom Richard Hovde, må vi begynne å backe opp hverandre og jobbe som ett lag igjen, og ikke skjelle ut hverandre når feil forekommer. Positivitet er fokus i de siste 20!

Det virker som praten i garderoben har funket, og vi er igjen med i kampen. Etter 46:54 banker Maller sitt tredje for kvelden, med ett vakkert langskudd, og order dermed ekte hat-trick. Dessverre kommer vi aldri nærmere, og etter 52:16 øker Elverum sin ledelse til 4-6. Like etter får vi en utvisning på Jan Raymond Mikkelsen, da han får to minutter for ulovlig dytt. Vi rir av det første minuttet, men så må vi gi tapt, og Elverum punkterer kampen med seks minutter igjen å spille. Tavla viser nå 4-7.
På tiden 54:26 tildeles Elverum straffe da Renars Goldmanis blir avblåst for å stå i målgård, pussig nok, da vi har observert fra benken att gjestene ved flere anlednigner har fått stå i vår målgård og avslutte. Elverums kaptein og tomålsscorer Nikolai Omdahl er eksekutør, men treffer metallet og ingen scoring. Morten Lien i dala buret følger opp den gode straffe statistikken til herre i år. Vi har nå reddet alle fem! Merkelig nok slipper Goldmanis å sone utvisning etter straffemissen.
Vi tar nå en timeout for å samle krefter for ett siste forsøk på å hente igjen Elverum. Staffereddningen bør gi gutta ekstra vitamin innsprøytning og den boosten som trengs for å hente inn igjen gjestenes ledelse. Men vi kommer aldri nærmere og taper dermed siste kamp mot skogvokterne denne sesongen.

Kort oppsummert taper vi denne kampen på alt for mange personlige feil og dårlig konsentrasjon. Vi slipper inn to mål via kjøkkenveien, for de vi ikke følger med. Vi får også to mål i mot, fordi vi sover på to frislag situasjoner, og ikke marker ut skytter. Vi gjør også ett par grove pasningsfeil som fører til overgang og mål i mot. Med litt bedre fokus og kvalitet i det vi gjør kunne dette fort sett annerledes ut. Men i dag er det Elverum som vil mest, og legger ned en formidabel innsats over hele bana i seksti minutter. De spiller med hjerte uten på drakta, og vi ser de spiller med stor glede. Etter kveldens kamp å dømme har vi mye å lære her skal vi vinne kamper igjen.

Det som gleder mest i dag er stor spillet til Morten Lien i buret. Han varter opp med flere feber redninger, og intet mindre enn glohet i dag. Junior Tomas Hageberg gjør sine saker bra i sin debut for herre, og legger ned en meget god innsats kampen igjennom. Gledelig er det også å se Cato Ødegård tilbake i manesjen, han spilte sin første kamp siden mars, etter ett lengre tids skadeopphold. Vår beste mann i dag er kanskje junior Halvor Teige, som igjen gjør en solid jobb fra sin høyre back plass. Han har stål kontroll på alt som kommer vår høyre side, og den rutinerte målmaskinen Jan Thomas Myrvold blir mer eller mindre nøytralisert. Teige har for alvor gjort sitt inntok på herrelaget. Med tanke på helgens viktige 1.div kamp mot Horten IBK, er det også gledelig å se att Maller har bevart sin scorings touch etter ett lengre ferieopphold. Med tre nettkjenninger i dag, leverer han en meget god søknad om å spille helgens kamp.

Vi takker Elverum for kampen, og ønsker gjestene lykke til i kampen mot Ajer om gull og kvalikkplass.