H2: Elverum ble for sterke i returoppgjøret.

Mandag kveld sadlet 11 riddere opp i snøværet, og satt kursen mot de dype skoger hvor skogvokterne ventet. Våre riddere kom til kort i dag og måtte se seg slått med 7-5.

Sindre

2.Div Herre: Elverum IBK – Brumunddal IBK 7-5 (3-2) (2-1)(2-2)

Vi hadde en del forfall til dagen kamp, men stiller likevel med ett brukbart lag i Elverumshallen. Fredrik Nordhagen og Jan Raymond Mikkelsen måtte melde forfall. I tillegg er Daniel Halvorsen fortsatt skadet etter overtråkket i Kallerud. Det ga plass i troppen for comeback-kid Arya Dehnavi som ikke har rørt kjeppen siden serieåpningen, og juniorspiller Henrik Brunes som fikk sin debut i 2.div.

Brumunddal stilte følgende lag:

Målvakt: Magnus Skulstad
1.Rekke: Henrik Brunes – Arya Dehnavi – Daniel Bråthen, Halvor Teige og Tom Richard Hovde.
2. Rekke: Martin Bjørke, Stian Granseth, Geir Olav Bratberg, Renars Goldmanis og Sindre Pedersen.

1. periode: (3-2)

Med det tette tidsskjemaet i Elverumshallen, blir det liten, dvs ingen tid til oppvarming før start, så vi er enige om gå ut rolig til vi får igang beina. Vi tar kontroll over kampen tvert, og styrer spillet fra start. Etter snaue fem minutter, er Stian Granseth frempå og sender oss opp i en tidlig ledelse. Assist Goldmanis. Vi fortsetter å ha det meste av spillet, men Elverum er gode og ikke minst dødelig effektive på kontringer. Etter 12:09 kommer kveldens første kontringsmål for Elverum og 1-1. Elverum går opp i ledelse tre minutter senere, da Eirik Amundsen kriger med seg ballen ute ved vantet og banker inn 2-1. Meget god prestasjon, men alt for dårlig av oss å slippe han igjennom. Vi summer oss riktig nok fort og svarer to minutter senere, da Sinder Pedersen finner Geir Olav Bratberg som utligner til 2-2. Gleden er derimot kortvarig. Igjen blir vi kontret på etter att vi blir brutt offensivt, og Elverum er igjen i ledelsen. Tid 17:46. 19 sekunder før pause rykker vi på kveldens første utvisning da vi plutselig er seks mann på bana. Vi rir av, og går til pause ett mål bak.

IMG_0277

2. periode: (1-1)

Vi starter der vi slapp, i undertall. Vi har relativt greit kontroll i dette undertallet, og har mye ball i laget. Rett før vi blir fulltallige, kjører vi kontra med to mann, Arya og Bråthen. Det er klikk klakk, det er vakkert og det blir mål! 3-3 og vi utligner i undertall. Etter dette bølger det litt frem og tilbake, og det jages veldig på midten av begge lag. Vi har hatt en lei tendens til å være litt for snille og tafatte i forsvar, og litt over halvspilt periode, vinner Jan Thomas Myrvold en løs ball ved slottet, som vi ikke får klarert ut, og 4-3 og ny Elverumsledelse. Ledelsen står seg til pause.

Brunes
Henrik scorer sitt første mål i 2.div i debuten.

3.periode: (3-2)

Tredje periode starter som en «stillingskrig». Det kjempes hardt over hele bana for erobre kula. Vi har gradvis fått bedre skikk på forsvaret og vinner nå flere dueller på økt innsats. Det er ikke noe å skrive i protokollen før 47: 34 da vi igjen ryker på en to minutter for for mange spillere på banen! Dette er sjelden kost for undertegnede. Denne gangen er Elverum nådeløse og banker inn 5-3 etter bare 50 sekunder med overtall. Ikke mange minutter etter forrige utvisning får vi kveldens tredje soning i boksen. I press og iveren etter å vinne ball i Elverums sone, blir vår Renars Goldmanis vell ivrig etter att målvakten snapper ballen fra ham. Og i ett forsøk på å kaste ut kula, står «Goldi» i veien og aktivt hindrer utkastet og får dermed sitte to minutter. Elverum viser seg igjen effektive i overtall og banker inn økt ledelse og 6-3 på tavla etter 53:01. Dette blir igrunn spikeren i kista. 56:12 får unge Fredrik Shulstad stå alene vi vårt slott, og plukker opp en retur fra ett hardt arbeidende forsvart. Shulstad gjør ingen feil og banker inn 7-3. Etter jubelen å bedømme, er dette muligens hans første mål på senior nivå.
Vi går så rett i kontra reduserer bare 20 sekunder senere, da er det vår yngste mann, 16 år gamle Henrik Brunes som jobber inn redusering 7-4. Vi fortsetter å presse på i håp om flere reduseringer. Halvminuttet før slutt kontrer Granseth og kommer alene med keeper. Elverumskeepern er våken og kommer ut og stresser Gransethen, og redder. Ballen blir liggende, og også Hovde får muligheten til å sette kula. Men istedet blir den slått ut igjen i feltet. Men vi er flinke nå til å fylle etter, og Martin Bjørke får dundre inn 7-5. Vi spiller resten av perioden i seks mot fem, men vi kommer ikke nærmere og må konstatere att vårt andre strake tap er ett faktum.

Det blir på mange måter unødvendige utvisninger som feller oss litt i dag, men samtidig er vi for snille i egen sone, og jobber ikke like hardt som Elverum på de løse ballene i dag. Elverum vinner i dag på att de er dødelig effektive på kontringer, og gir 100% i hver eneste duell. Til en forandring var dette Elverums oppgjøret av den snille typen. God stemning i hallen hele kvelden, og ikke noen stygge taklinger eller kjeft smelling.
Sett med Dala øyne er det gledelig og gøy se att våre juniorer spiller godt når de er med. 96 modellene Halvor Teige (spilt seg til fast plass på backen) og Henrik Brunes (debut i 2.div) gjør en god kamp.

Vi takker skogens konger for en fair og god kamp.