H2: B-laget kunne endelig innkassere årets første seier!

Etter tap på Gjøvik, og etter tap i seriefinalen sist sesong, fikk Dala sin revansj i kveld, da Gjeddene ble bekjempet med 0-4.

IMG_0078
Eike setter igjen to i nota, og har nå scoret i hver kamp i 2.div.

Da var det igjen klart for kamp, og kveldens motstander er vår gamle rival, Gjøvik. Gjeddene møtte opp med en meget stor stall, mens vi på vår side, hadde noen forfall og reiste med ni mann og målvakt. Begge på jakt etter årets første seier.
Det skulle riktig nok spøke, for gjennomføringen av kampen, da Elverum ikke har utsendt dommere, men en MEGET sporty Jarand Glæserud, som bare hadde gått seg tur, finner fram fløyte slik at vi får spilt. CUDOS!!

Vi stiller med følgende lag:

Målvakt: Robert Erichsen

Backer: Tom Richard Hovde, Halvor Teige, Reinars Goldmanis (0+2)

1. rekke Fredrik Nordhagen (1+0) – Stian Granseth – Bjørnar Eike (2+0)

2. rekke Martin Korpberget Bjørke – Hans Iver Frydenlund (1+0) – Daniel Halvorsen

Vi legger oss lavt fra start av og starter rolig, for å se hva slags planer Gjøvik har. Med kun ni mann også, har vi ingen planer om å brenne kruttet første 20. Vi har mye ball denne perioden, men kommer ikke til de helt store sjansene, og Granum i Gjøvik buret, får vel ikke kjenne på ballen før etter seksten minutter. Likevel, vi er på ingen måte stresset av at vi får til pause med 0-0, og bare noen får målsjanser. Stort minus i denne perioden, er Halvorsen, som tråkker stygt over, og blir kjørt rett på legevakta.

I andreperiode starter vi med tre mann bak, og fem mann på topp.
Vi tar nok Gjøvik veldig på senga i andre, og begynner å flytte beina og løpe mer enn i første. Da første skudd på mål kom etter 16 minutter i første, kommer første skudd i andreperioden etter 15 sekunder, og vi følger opp og holder trøkket de neste minuttene.
Belønningen får vi 3 minutter ut i perioden, da Hans Iver Frydenlund spilles vakkert fri av Goldmanis. Hansi kommer 1mot1, drar en lekkerbisk av ei finte og kommer alene med målvakt. Hansi er ISKALD alene mot Granum og banker inn 1-0 ledelse! Vakkert!

To minutter senere kommer neste. Goldmanis, som forøvrig gjør en kjempe kamp i dag, åpner igjen opp Gjøvik forsvaret, da han finner Eike med en flott stikker, og Eike hamrer ballen i mål og vi går opp i 2-0. Dette bekymrer nok Gjøvik som tar en tidlig time out noen minutter senere.
Det spørs om de fikk noen effekt av sin timeout, for under minuttet senere vinner vi ballen i forsvar. Eike stikker og sender oss opp med 3-0. Tid 31.16.
Vi fortsetter å skape trøkk på Gjøvik målet, men det blir med tre mål i andre.

I tredje periode bølger det veldig frem og tilbake. Gjøvik setter høyt press, og litt slitne dala bein, gjør att vi fomler litt med å komme ut av egen sone. Vi løser dette etterhvert.
Etter 46 minutter, lander ballen i hode på Goldi, og en streng 2 minutter blir tildelt. Vi spiller mesterlig i PK og rir det hele av. Vi tar en timeout med snaue fem minutter igjen, for å samle krefter, og få orden i rekkene. Vi glir litt bort fra det vi er enige om, og må finne tilbake til roen, og ta oss bedre tid i offensiv sone.

Gjøvik fortsetter og presse, men vi jobber knall hardt i forsvar, og Robert har stål kontroll på alt som ikke ryddes unna av forsvaret. Dette fører nok til att Sagstuen, som så mange ganger før, mister fatningen, og ryker på en 2 minutters utvisning for usportslig opptreden.
Vi klarer ikke punktere kampen i overtall, men etter litt fomling, skaper vi så 2-3 store målsjanser.

Med under ett minutt igjen blir kampen punktert, da Fredrik Nordhagen smeller inn 4-0 fra midtbanen. Seieren er ett faktum, og nå gjelder det bare å legge igjen en diger smultering i byen. CHECK!

En full fortjent seier, etter hard jobbing defensivt, og mye sjanser offensivt. Vi jobber knall hardt i dag, over hele banen, og kriger i hver duell. Dette manglet mot LIBK. Veldig gledelig og gøy er det også att vi klarer å holde nullen for Robert, som står en meget god kamp, igjen!

Neste uke vender vi endelig hjem for første hjemmekamp denne sesongen, da formsterke Ajer kommer på besøk.

Da Coach er på legevakta, er det kapteinens stjerner som deles ut etter dagens match:

3 stjerner: Robert Erichsen – Levende vegg. Er etter alt som kommer. Full kontroll, og styrer forsvaret sitt meget bra!

2 stjerner: Bjørnar Eike – Setter inn sitt 6. og 7. mål for sesongen.

1 stjerne: Halvor Teige – kun 17år og debut i 2.div. Spiller likevel med stor rutine, og har knebler Sagstuen gjennom 3*20min!