Herrelaget er i støtet om dagen og har åpnet sesongen på forrykende vis. Mandag var det duket for ett reelt topp oppgjør da fjorårets 1.divisjons lag Ajer gjestet Fagerlundhallen. Dette ble ett tett og jevnt oppgjør, og spennende til siste slutt. Da sluttsignalet gikk, var det Brumunddal som sto seirende igjen.

2.div Herre: Brumunddal IBK – Ajer IBK 4-2 (1-1) (1-1) (2-0)

Les hva Ajer skriver om kampen her

Da var det klart for vår andre kamp på seks dager, og var nok knyttet stor spenning til om vi skulle klare å følge opp det fine resultatet på Lillehammer. Mandag kveld gikk vi i ringen med tungvekter og «storebror» Ajer, som er tilbake i 2.div innlandet for første gang siden 2005/06 sesongen. Vi forventet på ingen måte noen lett kamp i kveld. Vi vet vi møter ett mer bevegelig, og ett langt mer ballsikkert lag.

Vi stiller med samme tropp som mot Lillehammer, med ett unntak. Magnus Maller kommer inn for Brage Holmstrøm, som ikke kunne være med i kveld.

1.periode:
Vi er nok litt preget av alvoret, og omgangen oppleves nok som noe tam og passiv. Begge lag starter med å føle på hverandre, og det er ikke den helt store gnisten å spore på bana. Ajer er laget som kommer best i gang, og tar føringen, men de helt store sjansene får de ikke. Vi ligger kompakte i forsvar og har grei kontroll bakover fra start av.
Det er likevel litt tamt ute på bana, og uvanlig stille. Vi produserer ikke det helt store, men Christian Andersen får vår største sjanse da han skyter fra distanse, og treffer målvakt Kolås midt i maska. På neste bytt er det igjen «Elgen» som får prøvd skuddet, men Ajers Kolås er udekket og ser enkelt utgangen.
Det bølger litt frem og tilbake, og Ajer blir stadig farligere utover i perioden, mens vi begynner å glippe litt i forsvar. På tiden 18.55 finner Ajer åpningen de har lett etter. De triller ball på mesterlig vis og fra skrått hold, står en umarkert Ronny Enger som sender Ajer opp i ledelsen. Vår siste skanse Terje Dahl rekker aldri over på skuddet.

Gleden blir kortvarig for Ajers del. Allerede på neste bytt får «Elgen» Andersen igjen lov til å lade skuddet. Han får gå alene opp midten og får all verdens tid til å sikte. Ballen sitter kontant i nettet og vi får balanse i regnskapet. En kjempe viktig scoring for vår del, og vi kan gå til pause
med 1-1.

2. periode:
Etter en god prat i pausa er vi langt mer tent når vi entrer bana igjen. Nervene har lagt seg, og vi ser att det faktisk er muligheter i denne kampen.
Vi gjør ett bytte i pausa. Magnus Maller kommer inn for Martin K.B.

Etter snaue 27 minutter får vi dagens første utvisning, da Richard Alfstad får en to minutter for liggende spill. Noe billig mener vi, da Richard ikke toucher noen ball når han i det han faller noe ufrivillig. Det blir ikke lenge vi trenger å spille i undertall. For allerede etter 26 sekunder finner Ajer igjen nettmaskene. Arya Dehnavi slåt ut på kant og unggutten Marosh Hargash setter ballen kontant i nettet. Igjen er de flinke til å få bevegelse på Terje, som heller ikke denne gangen rekker ut på siden.

Men selvtillit er alltid godt og ha, og det har vi tydeligvis enorme mengder av om dagen. I stedet for å la det påvirke oss i negativ forstand, fortsetter vi å jobbe, og la kula gå. Heller ikke denne gangen får Ajer suge lenge på karamellen (ledelsen). To bytt senere, på tiden 29.07, får Richard muligheten til å rette opp utvisningen og utligner til 2-2. Målet blir assistert av Christian.

Resultatet står seg til pause etter flere gode sjanser til begge lag.

3.periode:
Vi er godt fornøyde med andre perioden, og er fast bestemt på å fortsette i samme spor.
Vi får en kjempe start på perioden, da Richard kjemper inn en retur fra Christian. Dette til store protester fra Ajer, som mener han slår ballen i med kroppen (eller noe i den duren). Vi mener målet ble korrekt godkjent da Richard slår den inn med kølla, da ballen treffer 30-40 cm oppe på skaftet. Dermed er vi det førende laget, og er for første gang i ledelsen etter spilte 33.09.

Ca fire minutter etter scoringen må vi igjen spille undertall, da Kjell Gunnar må ut og sone. Denne gangen er undertallsspillet plettfritt, og vi rir av utvisningen mesterlig! Minuttet etter utvisningen er over, er det Ajers tur til å sitte i «boksen», da Ronny Enger må sitte for gjentatte slag. Vi klarer heller ikke utnytte overtallet, og etter halvspilt periode er stillingen fortsatt 3-2 til oss.

Ajer presser bra på mot slutten av kampen, men forsvaret vår sitter akkurat som det skal, og de ballene som finner veien til mål, plukker Terje mesterlig. I stedet for Ajer redusering, er det i stedet vi som er farlig frempå. Vi presser Ajer hardt tilbake på bana, og seks minutter før slutt finner ballen tilslutt Magnus Maller som dundrer inn 4-2, og da løfter taket seg!

I slutt minuttene presser Ajer voldsomt på for å få en redusering. Vi har på ingen måte tenkt å gi Ajer noe gratis og våre gutter jobber steinhard for å forsvare seg, og Ajer får kommer aldri til de helt store sjansene.
I det kampen er i ferd med å renne ut, kommer vi på en kjempe overgang og smeller nok en ball inn bak Kolås, men dessverre for oss, vinner vi ikke kampen mot klokka, da ballen går inn sekundet etter sluttsignalet går!

Dermed vinner vi kampen 4-2, mot alle odds???
En kjempe kamp av alle gutta, som virkelig står opp og leverer en kjempe kamp etter en noe tam første periode. Seieren er på ingen måte ufortjent, selv om Ajer har flest sjanser de første 40. Slik som vi kriger og kjemper i dag, er det fullt fortjent att begge poengene blir igjen i Brumunddal.

Vi takker Ajer for en flott kamp. Dette var virkelig morro, og en spennende og neverpirrende kamp, fra start til slutt. Ingen tvil om att de fremmøtte på tribuna fikk valuta for pengene.