Historie

Om Brumunddal

En sen romjulskveld i 2003, satte ni mann seg ned i Stampenveien for å diskutere hva de skulle gjøre videre. Etter å ha spilt innebandy i tre år i liten gymsal kun for moro skyld, var temaet for kvelden hva neste steg skulle bli.

Det ble da bestemt at det man ville noe mer med innebandyen og Black Knights ble dannet.

Fra en mosjonist gjeng ble det nå gjort mange store endringer. Spillerstallen økte og treninger ble flyttet inn i Brumunddalshallen. Tom Richard Hovde lagde hjemmeside, kjøpte inn drakter og laget deltok på flere turneringer for å ruste seg mot den kommende høstsesongen.

Planen for høsten var i utgangspunktet å delte i bedriftserien, men da dette ikke lot seg gjennomføre ble laget meldt på til 3.divisjon i Hedmark/Oppland Bandyregion.

Eventyret var for alvor i gang.


Sesongen 2004/05 – Gullsesongen.

Med ett herrelag i spill i offisiell serie, tar klubben til seg navnet Brumunddal, og Brumunddal Black Knights IBK blir stiftet. Motorer for klubben de første årene er Tom Richard Hovde som leder, Daniel Halvorsen og Gaute S. Pedersen.

Før høstsesongen starter, gjør Daniel en fenomenal jobb og skaffer laget tre treningstider i uka i Moelvhallen da det ikke er treningstider å oppdriver i hjembyen. Flere spillere fra gamle Brumunddal Innebandyklubb melder sin ankomst, og laget reiser til Fredrikstad for å delta i Norges største innebandyturnering, Planke Cup. Her får man ett kaldt møte med hva som vil vente laget til seriestart og over tre kamper mot meget kvalifisert motstand blir det tre klare tap. Hasle/Løren, Nornèn og Strømmen var alle lag fra høyere divisjoner, to siste nevnte spilte i førstedivisjon.

Dette ble uansett en tur gutta vil minnes for resten av livet og tar med seg gode erfaringer.

3. div for herrer denne sesongen teller rekord høye ni lag. Og Brumunddal fosser frem som en ”Sinderella story”. Etter endt sesong er det Brumunddal Black Knights IBK som topper tabellen. Fasist: 8 seire av 8 mulige og 99 scorede mål. Andre Paulsen er lagets store profil og noterer seg for hele 49 poeng.

Gullet ble sikret i siste serierunde, og jubelen var til å ta å føle på.

Dette året har klubben også sitt aller første yngres lag i form av smågutt.

Brumunddal IBK er for alvor blitt en klubb.


Sesongen 2005/06

Klubben fortsetter å vokse og denne sesongen stiller Brumunddal med to herrelag, ett dame og ett jentelag og guttelag i seriespill. Antall medlemmer dette året teller 49.

Herrelaget tar skrittet opp til de ”store”, og gjør seg klare for sin første sesong i 2. Divisjon. I oppkjøringa til sesongen møter man Elverum IBK for første gang. En kamp som vinnes 5-4. Optimismen før sesongen er stor, og av en jury i GIBK blir herrelaget rangert på sølvplass i deres årlige ”under lupen”. Noe som kanskje gikk til hode på de fleste.

Første seriekamp møter man enda ett nytt lag, Lillehammer IBK. En kamp som vinnes med sterke sifre, 9-3. Det ser igjen ut til å bli en flott sesong for laget!

Slik gikk det altså ikke. Etter opptelt sesong og 16 kamper unna gjort er fasit 1 seier og 15 tap.

Gutta gjennomførte likevel en bra sesong, men vi fikk merke forskjellen mellom andre og tredje divisjon. Tapet av to av de største profilene, Andre Paulsen og Espen Kristiansen (forsvant til Ajer ved jul) satte også sitt preg.


Sesongen 2006/07 – Vi flytter hjem

Klubben har vist fin vekst siden oppstarten og tar nå fatt på det vanskelige tredje året.

I Brumunddal har det blitt bygget ny idrettshall og vi vender endelig hjem dit vi hører hjemme. For første gangen kan vi spille kamper i Brumunddal etter å ha blitt henvist til Moelv de første to sesongene.

For å starte i gang den nye sesongen og som åpningsfest av den splitter nye Fagerlundhallen, blir serie og norgesmester Greåker IBK inviter for å åpne vår nye storstue. Greåker har også med seg sitt gutte- og juniorlag oppover som skal møte innlandets kretslag. For å gi Norges beste lag litt motstand settes Brumunddal All-stars sammen, hvor hver mjøs klubb stiller med tre av sine beste spillere. Kampen ble en minneverdig begivenhet for våre lokale spiller og gir Greåker kamp til døra. Gjestene vinner tilslutt 12-8.

Fagerlundhallen er herved åpnet.

Klubben stiller dette året for første gang med lilleguttlag og junior herrelag, som gjør en flott innsats og tar bronse i serien. Det samme gjør også damelaget i sin andre sesong og jentelaget tar sølv dette året. Antall medlemmer dette året teller 68.

Herrelaget satser friskt og henter inn Eskild Kolstad (tidligere Ajer) som første ”lønnede” trener i klubben. Men laget fortsetter å møte motgang i 2.divisjon. Tross jevne resultater fortsetter de å tape, men vinner over Ajer i sin tjuende 2.div. kamp for å stoppe en meget stygg tapsrekke. Dette blir også eneste seire denne sesongen.


Sesongen 2007/08 – 100 medlemmer og nede for telling.

Klubben skulle dette året stille med hele åtte lag i seriespill.

For klubbens herreavdeling skulle dette bli et tøft år. Ett generasjons skifte preget laget og mange sentrale spillere forsvant, mens etter veksten fra juniorlaget dro for å tjene landet. Status ble at laget ble trukket fra seriespill grunnet for få spillere. Nødløsningen ble ett år i bedrift serien for å berge stumpene. Laget vinner for øvrig bedrift serien.

Antall medlemmer: 111

Lag: Herre bedrift, dame, jente, gutt, smågutt 95, smågutt 96, lillegutt, mini, mikro.


Sesongen 2008/09 – To rivaler slår seg sammen.

Denne sesongen skulle klubben stille med rekord høye ni lag i seriespill samt et bedriftslag.

Herrelaget klarte å berge stumpene med ett år i bedrift serien, men ønske om spill på langt høyre nivå meldte seg. Men stallen var fortsatt tynn og det viste seg vanskelig å rekruttere spillere. På Gjøvik var status likeså, og etter flere telefoner mellom Tom Richard og Kim Arne Østby forente herrelagene seg og to gamle rivaler slo seg sammen til Brumunddal/Gjøvik. Ett samarbeid mange sådde tvil og skepsis rundt, men samarbeidet skulle vise seg og være gull verdt.

Det ny dannede laget kjempet lenge om gullet, men endte tilslutt på bronse plass etter at gullet glapp i nest siste runde. I stedet ble det tredje plass og bronse til de forente styrker.

Antall medlemmer: 138

Lag: Herre, bedriftslag, dame, junior dame, gutt, smågutt, lillegutt, småjente, mini og mikro.


Sesongen 2009/10 – Gjenoppstandelsen.

Samarbeidet med Gjøvik ble oppløst og det var klart for begge lag å stå på egne bein. Samarbeidet reddet begge lagene fra ikke å spille forrige sesong og det bar nå frukter i begge leire med større og selvstendige staller.

Brumunddals herrer slår hardt tilbake og gjør sin beste sesong noen sinne med en seier og fire uavgjort. Noe å ta med seg å bygge videre på.

Antall medlemmer: 100

Lag: Herre, dame, gutt, smågutt, småjente, mini og mikro.


Sesongen 2010/11 – Ny gullalder.

Mens klubben har møtt store utfordringer på yngres siden gjøre dame og herrelaget store fremskritt denne sesongen.

Damelaget på sin side har den største stallen noen sinne, og laget vinner hjem sølv både i serie og kretsmesterskap.

Herrelaget som for to sesonger siden slet med å stable ett lag på bena, teller nå over tjue spillere. Treningsoppmøte er upåklagelig og innleder sesongen med flere seire. Frem til jul er laget med i kampen om seriegull, men ett trøblete start på det nye året med flere skader og sykdommer gjør at laget faller av og ender tilslutt på en meget fin bronse plass.

I kretsmesterskaper slår laget tilbake og slår bla annet 1.divisjonslaget Lillehammer i semifinalen og taper hårfint for storebror Ajer i finalen. En flott sesong avsluttes med sølv i KM.

Antall medlemmer: 122

Lag: Herre, dame, jr herre, gutt, mini og mikro.

Klubben går nå inn i sin åttende sesong og det vil bli spennende å se hvilke nye barrierer som vil brytes.