Gjøvik IBK – Brumunddal IBK 4-3

Onsdag hadde vi tidens mulighet til å vinne seriegull for aller første gang. Gjøvik damene var siste hinder på veien, og det skulle holde nesten helt inn.

Vi dro til Gjøvik med to tidligere kamper spilt mot Gjøvik denne sesongen. Det har endt med hjemme seier på Gjøvik og i Brumunddal, så det var spente jenter som reiste mot Gjøvik for å ta enda en seier over. Vi gikk ut i første periode og styrte mye av spillet. Vi hadde flere gode muligheter til å score, men det manglet det siste lille før ballen gikk inn. Gjøvik hadde noen muligheter, men de var ikke på høyde med det vi har sett at de kan prestere. Så første periode gikk uten noen mål, men vi gikk av banen med masse selvtillit og tro på at Gjøvik kan vi slå.

Vi var enige om at vi bare måtte kjempe på videre så kom det til å gå vår vei. Fru Frogner fikk beskjed om å ha kamera klar da Marthe og Kristin gikk på bana for planen var klar: det skulle scores. Slik gikk det også. Vi vinner ballen på egen halvdel, kommer inn angrep, Kristin har ballen ved vantet og legger den inn mot mål der Marthe er. Etter et par muligheter og retur fra keeper så klarer Marthe med høy kølle og slå ballen på volley i mål. Det var derfor skuffende at Fru Frogner knipsa og knipsa uten at hun hadde skrudd på kamera. Gjøvik ble ivrige da og det gikk kun et og halvt minutt før de reduserte på en bra scoring. Vi hadde mye av spillet fremover og hadde flere muligheter til å score, men fortsatt manglet det siste. Etter 7 minutter er Heidi på pletten og vinner en duell i rundvantet og sender ballen inn foran mål der Silje står og scorer sitt første mål mot Gjøvik, stolt jente der gitt, velfortjent. Vi leder altså 1-2 og har kontroll på spillet, det bølger litt frem og tilbake, men vi har kontroll. Vi går til pause med den gode ledelsen og stemningen er høy i pausa, alle er klare på at dette skal vi ta!

Det er en dommer som har lagt lista høyt for hva han tolerer, det fører til mye stygt spill, masse slag og holdinger av trøyer og køller. Noe som er uheldig for kampens utvikling. Drøyt to minutter inn i tredje periode får Gjøvik scoret et merkelig mål der Eva er et nanosekund fra å ta ballen, men av en eller annen grunn blir ballen borte og med mye køller og bein der inne blir det dessverre mål. Det er kjedelig mål å få i mot og det føles urettferdig, men Gjøvik er hissige foran mål. Vi presser på mot Gjøvik sitt mål og har noen muligheter og 4 minutter ut i tredje periode får vi innslag fra hjørnet, Marthe sender en pasning på sølvfat til Dæhlin som står foran mål og scorer lett. 2-3! Veldig fortjent og tydelig i spillets gang. Spillet går litt frem og tilbake med mye stygt spill, der dommer lett kunne gitt utvisninger for stygt spill og hardt spill, men ingen blåsing i fløyta. Det er ikke før Dæhlin sender avgårde et fint skudd som kommer litt på avveie at dommeren reagerer, han fikk den godt plassert i boxershorts området, var visst bare så vidt han klarte å blåse da. Det er i mot spillets gang at Gjøvik får lurt inn et surt mål mellom beina til Eva, 3-3. Vi kjemper på videre og alle jentene ofret alt de hadde for at vi skulle vinne denne kampen, men i stedet får vi en i mot. Gjøvik legger en ball på mål som går borti kroppen til en spiller og skifter retning og går i mål. Vi gjør vårt for å utligne, men det gikk bare ikke.

Alt i alt var dette en veldig bra kamp, men dessverre holdt det ikke helt inn. Tom Richard sa på slutten av forrige sesong at vi burde begynne å trene to dager i uka for å nærme oss Gjøvik. Vi økte aldri treningsmengden, men vi har likevel gjort et stort skritt opp til Gjøvik, spiller veldig jevnt og til og med vunnet mot Gjøvik, det må vi si at er meget bra.  Bra kamp jenter!

Det gjenstår nå to kamper mot Lillehammer i slutten av mars, så får vi se om de klarer å stille lag.