Før kampen: Brumunddal vs Nor92

Søndag 2. oktober er det klart for ny kamp i 1. divisjon for Brumunddal. Til sesongens første hjemmekamp kommer en ny storklubb på besøk. Et revansjesugent Nor 92 gjester Fagerlundhallen, og ble vi kastet til løvene sist, så venter tigerne nå. Bokstavelig talt.

for-kampen-2016-2017-021016-nor2

Har du hørt om gjengen som i 1992 bestemte seg for å stifte en innebandyklubb? Ikke? Her kommer historien i en eventyrversjon:

«Jeg vil stifte en innebandyklubb» sa den ene. «Ja det hørtes spennende ut» sa den andre. «Men hvor skal vi holde til?» sa den tredje. De gikk langt og lengre enn lagt. Faktisk så langt gikk de at det ikke fantes andre klubber på flere mils avstand. «Her skal vi holde til» sa den ene. «Men klarer vi å vokse her» sa den andre. «Ja her ja! Her skal vi bli størst i landet!» sa den tredje

Og slik gikk det jammen. Nor92 er en av landets største innebandyklubber med 506 medlemmer. Om tallet deres er troverdig er jeg noe usikker på da de for 2015 registrerte 250 medlemmer, men det er mulig dette er en feilregistrering dersom vi sammenlikner med tallet fra deres offisielle nettside.

De blå/hvite har lag i alle klasser og satser knallhardt på denne fantastiske idretten. Klubben har en kompetanse, et apparat og en klubbstruktur som få eller ingen kan måle seg med. Det er rett og slett bare å ta av seg hatten.

De blå var også på besøk i 2013.

På den sportslige siden på seniornivå er Nor92 det siste tilskuddet fra Eliteserien. De rykket ned våren 2016 etter å ha vært gjennom en knalltøff sesong. De var dog bare sekunder unna en kvalikkplass, men måtte tilslutt ta den tunge veien ned. Hva skjedde med laget som i opprykkssesongen, hvor vi var en av motstanderne, feide alt og alle av banen? Fikk de svi for å hente inn svensker som ble borte? Glemte de å matche egne unge spillere? Jeg velger å ikke spekulere i svarene, men det er tydelig at klubben nå bygger seg opp igjen. De har ikke nullstilt, men tatt noen skritt tilbake.

«Tigerne» fikk en tøff start på sesongen da de i likhet med oss reiste inn til Oslo i første serierunde. Nor besøkte Vålerenga og måtte reise tomhendte hjem med 8-3-tap i baggasjen. Sikkert overraskende på noen, men Vålerenga er en klar opprykkskandidat denne sesongen. Punktum. Jeg tror fremdeles at Nor92 bli bli å regne med, og det vil overraske meg dersom de ikke er topp-tre. Ja, de har byttet ut mye, men jeg er sikker på at de som er igjen, samt nye tilskudd, er mer enn nok til å være et topplag i 1. divisjon.

På overgangsmarkedet har det helt klart vært flere ut enn inn for søndagens motstandere. Mest oppsiktsvekkende er det nok at Kristian Becher har forlatt Solberghallen til fordel for Sveiva og Eliteserien. Han blir vanskelig å erstatte etter å ha vært en av grunnpilarene i lagets offensive rekker. Raymond Jensen er lagets eneste nysignering foran denne sesongen. Han kommer fra Asker innebandy, men har også erfaring fra Bærums Verk. Og hvis du lurte på om klubben har «ettervekst» med unge spillere? Joda, hele 7 spillere fra klubbens juniorstall er hentet opp til A-laget foran denne sesongen. Spennende!

Brumunddal slikker sårene etter stortapet mot Bækkelaget forrige helg. Med 17-2 i protokollen har vi mye å forbedre, og selvfølgelig har vi troen på at vi skal klare det.  Hjemmelaget stiller med samme tropp som reiste til Oslo, men har i tillegg med flere spillere som er klare til kamp. Om det gjøres noen endringer i rekkene siden sist er ikke avklart, men muligheten er der i aller høyeste grad.

Vi har dessverre ikke muligheten, ikke enda iallfall, til å ta opp 7 juniorspillere i A-stallen vår, men vi har med oss en. Mats Bakkom er for første gang i A-troppen til en 1.divisjonskamp og det unge talentet gleder seg til å hospitere og forhåpentligvis få vist seg frem litt.

Kampstart i Fagerlundhallen er 1430. Minner også om vårt storslagne «kick-off» fra 1330 med muligheter for testing, prøving, og eventuelt kjøp fra Norsk Bandysport som kommer med stand.

Kiosken er åpen

Vi håper på mye folk i hallen og ønsker Nor92 en god tur opp til Brumunddal.

Comments are closed.